Sunday, June 26, 2022

Ioana Mihăilă, lovitură pentru medici. Testele vor fi decontate din banii de sporuri

Must Read
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a susținut o declarație de la Palatul Victoria, împreună cu ministru Educației, Sorin Cîmpeanu. Ministrul Sănătății a vorbit despre ce se va întmpla cu testarea cadrelor medicale.

În cadrul declarației de presă, Ioana Mihăilă a fost întrebată ce se va întâmpla cu privire la testarea cadrelor medicale. Ministrul Sănătății a precizat că testarea nu se va face contra cost, subliniind că testele pentru personalul medical nevaccinat vor fi achitate din bugetul de sporuri al acestora.

”Am avut mai multe ipoteze de lucru, acum ne îndreptăm spre acea posibilitate în care testarea să fie efectuată în unitatea sanitară, iar costurile testelor să fie suportate din fondul de sporuri al personalului medical care nu este vaccinat. Aceasta este ipoteza pe care lucrăm acum, este în lucru la nivelul Minsiterului Sănătății propunerea de proeict legislativ, dar evident că pentru a avea varianta finală ea va trebui validată de Ministerul Muncii, Ministerul Justiției și de celelalte ministere care sunt implicate în procesul de avizare.”, spune ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Testarea profesorilor

În ceea ce îi privește pe profesori, ministrul Educației spune că până la o rată a incidenței de 6 la mia de locuitori, nu va exista discriminare între profesori. Dacă rata incidenței trece de 6 la mia de locuitori, atunci profesorii care nu s-au vaccinat sau care nu au trecut prin boală se vor putea testa o dată la 72 de ore, respectiv la 3 zile. Ministrul subliniază cp testarea va fi asigurată de DSP.

Dacă profesorii nu doresc să se testeze, la o rată a incidenței de peste 6 la mia de locuitori, aceștia nu mai pot preda fizic, ci vor trece în mediul online.

În ceea ce privește costul testelor pentru profesorii care nu s-au vaccinat, încă nu s-a luat o decizie în acest sens.

- Advertisement -

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Serbia critică decizia UE privind Ucraina: ‘A sărit peste câteva decenii de presiune, șantaj și birocrație’

Ucraina, care nu îndeplinește standardele necesare, a primit statutul de candidat la UE doar datorită conflictului cu Rusia, a...
- Advertisement -

More Articles Like This