Saturday, September 23, 2023

Mare atenție! Aceste pastile au fost retrase de la raft. Nu le mai consumați

Must Read
Alertă într-un magazin din București. ANSVSA vine cu precizări de ultimă oră și trage un semnal de alarmă. A fost descoperit oxid de etilenă în aceste pastile. Despre ce este vorba?

Alertă ANSVSA. Potrivit ultimelor informații, mai multe suplimente de calciu, magneziu și zinc contaminate cu oxid de etilenă au fost retrase dintr-un magazin din Capitală.

Reprezentanții ANSVSA menționează că este vorba despre un magazin din București aparținând unui lanț important, care ulterior a retras de la vânzare mai multe suplimente de calciu, magneziu și zinc.

În ceea ce privește produsele vizate, potrivit sursei citate, este vorba despre următoarele loturi:

  • 00030 Alevia calciu, magneziu și zinc 40 cp nr. lot 42.10.20, 43.10.20, termen de valabilitate 10.2023
  • 99364 Alevia calciu, magneziu și zinc 20 plic, nr lot 64.11.20, 65.11.20, 66.11.20, 67.11.20, 68.11.20, 69.11.20, 70.11.20 cu termen de valabilitate 11.2022
  • 00033 Alevia calciu D3 40CP cu nr. lot 24.10.20, 25.10.20, 26.11.20 și termen de valabilitate 10.2023.

ANSVSA susține că rechemarea produselor a fost declanșată la solicitarea furnizorului, având în vedere cele constatate.

- Advertisement -

„Retragerea produselor de pe piață și rechemarea acestora de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă”, informează ANSVSA.

Reacția companiei Alevia

Compania Alevia a avut și ea o primă reacție după ce ANSVSA a decis retragerea unor suplimente alimentare, anunțând etragerea de pe piață a anumitor loturi de produse, ca urmare a informării primite de la unul din furnizorii săi care a precizat că în compoziția carbonatului de calciu și carbonatului de magneziu a apărut accidental oxid de etilenă, peste limitele permise de reglementările în vigoare.

Sursa citată precizează că loturile vizate sunt cele care pot fi accesate în lista de aici.

În același timp, comapania a mai subliniat faptul că Alevia a respectat toate procedurile și normele de siguranță în vigoare pentru producția de suplimente nutritive, contaminarea neproducându-se în fabrica Alevia.

Totodată, compania a mai anunțat că în prezent colaborează în prezent cu autoritățile competente, cât și cu partenerii comerciali pentru a se asigura că toți consumatorii sunt informați de rechemare.

În ceea ce privește recomandările pentru clienți, Alevia precizează că persoanele care au achiziționat aceste produse au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat și vor primi înapoi contravaloarea lor până la data de 10.09.2021.

Oxidul de etilenă, descoperit în mai multe sucuri 

Amintim faptul că oxidul de etilenă a mai fost descoperit în urmă cu două săptămâni în mai multe sticle cu băuturi răcoritoare din magazinele Metro, Carrefour, Selgros şi Penny. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor anunța atunci că produsele au fost retrase din reţelele de magazine, iar persoanele care le-au cumpărat urmau să le returneze, primind înapoi contravaloarea lor.

„Compania Maspex Romania, în calitate de producator al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime care ni s-au livrat. Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo”, scrie în avertizare.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Rețeaua de socializare și responsabilizare socială Homeland, în versiunea beta

CHRD (CHROMOSOME DYNAMICS) pregătește lansarea în sistem închis (maxim 10.000 utilizatori) a rețelei de socializare și responsabilizare socială Homeland, la finalul...
- Advertisement -

More Articles Like This