Thursday, April 25, 2024

Marele secret al lui Bill Gates. Va schimba viitorul. Ce plănuiește miliardarul

Must Read
Un start-up secret, numit Form Energy, sustine că dezvoltă producția unui nou tip de baterie reîncărcabilă care poate stoca energie electrică timp de 100 de ore.

Form Energy nu și-a dovedit public tehnologia și nici nu a demonstrat că aceasta funcționează. Cu toate acestea, compania a obținut finanțare de peste 360 ​​de milioane de dolari, inclusiv alte 240 de milioane de dolari primite recent, informează CNBC.

Partenerii și experții externi sunt însă optimiști cu privire la potențialul său.

Tehnologia de bază a Form Energy se bazează pe trei materiale ieftine și disponibile: fier, aer și apă. Bateria fier-aer funcționează cu un proces pe care compania îl numește „rugină reversibilă”, în care bateria se încarcă și se descarcă transformând fierul în rugină.

Prin utilizarea acestor materiale ieftine, compania își propune ca bateriile să coste mai puțin de 20 de dolari pe kilowatt-oră. Experții spun că acesta reprezintă până la o zecime din costul celor mai comune baterii litiu-ion.

- Advertisement -

Bill Gates și Jeff Bezos promit bateria viitorului

Un finanțator al start-upului este Breakthrough Energy Ventures, care include investitori ca Jeff Bezos, Bill Gates, Reid Hoffman și Richard Branson.

Într-una din postările sale de pe blog, Bill Gates a subliniat importanța activității Form Energy. El spune că acest start-up „creează o nouă clasă de baterii care să ofere stocare pe termen lung la un cost mai mic decât bateriile litiu-ion”.

Cum funcționează tehnologia bateriei fier-aer

Ingredientele esențiale ale bateriei Form sunt fierul, aerul și apa. Bateriile folosesc o reacție redox. În prezența oxigenului, fierul se transformă în rugină sau se oxidează și eliberează energie în timpul unei reacții chimice, iar în timpul reducerii eliberează oxigen și reduce fierul din oxid, acumulând astfel energie.

Electrolitul utilizat în bateriile AA și este de dimensiunea unei mașini de spălat, spune Form Energy. Mii de module de baterii de dimensiunea mașinii de spălat sunt grupate împreună în blocuri de alimentare și, în funcție de ceea ce este necesar, zeci, până la sute de blocuri de alimentare pot fi conectate la rețeaua electrică.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x