Saturday, October 1, 2022

Premierul Florin Cîțu a recunoscut că, în urmă cu 20 de ani, a făcut două zile de arest în SUA, după ce a fost prins la volan sub influența băuturilor alcoolice.

Must Read

Florin Cîțu a fost întrebat la finalul ședinței de guvern despre informația apărută în spațiul public cu privire la faptul că a fost prins în SUA, în anul 2001, conducând sub influența alcoolului (Video min. 06:20). Premierul a recunoscut fapta și a precizat că a plătit la momentul respectiv “o amendă foarte mare”.

“Acum 20 de ani a fost vorba de conducere sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, una foarte mare. Este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scurtin cu PSD nu a apărut această informație, apare acum în competiția internă din PNL”, a precizat premierul.

Ulterior, a fost întrebat dacă el se afla la volan în momentul în care a fost oprit de polițiștii americani: “Eu am condus, a fost o greșeală. Am condus, am plătit, foarte scump. A trebuit să-mi vând și mașina și să merg pe jos un an de zile. S-a întâmplat acum 20 de ani, vă dați seama că nu este ceva cu care să te mândrești”.

- Advertisement -

Reporter: Klaus Iohannis și președintele PNL, Ludovic Orban, au fost informați despre acest incident înainte ca dumneavoastră să fiți propus, de exemplu, pentru funcția de ministru al Finanțelor?

Florin Cîțu: Este o contravenție. Am mai plătit amenzi și în România de circulație.

Potrivit informațiilor publicate de site-ul Flux24.ro, arhivele curții locale din Iowa (unde premierul și-a făcut facultatea si doctoratul) arată că pe 26 martie 2001 Florin Vasile Cîțu a fost condamnat la două zile de arest și o amendă de 1000 de dolari, pentru conducerea sub influența alcoolului, o contravenție majoră (serious misdemeanor) în SUA.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Emorya Finance – Store of Value & Move to Earn: Unicul proiect care combina cele 2 concepte în spațiul Blockchain!

În aceste vremuri tulburi de inflație, război, pandemie, cand toată lumea cauta o cale de iesire, un proiect ia...
- Advertisement -

More Articles Like This