Wednesday, April 24, 2024

Recompensele pentru românii care se vaccinează împotriva COVID-19, aprobate de Guvern: 100 de lei în tichete de masă și premii în bani la Loteria vaccinării

Must Read

Românii care se vaccinează împotriva COVID-19 vor fi recompensați cu tichete de masă în valoare de 100 de lei și eventuale premii în bani, în cazul în care se înscriu la Loteria de vaccinare. Ordonanța de Urgență care introduce aceste recompense pentru persoanele care se vaccinează cu schema completă – câte două doze de vaccin Pfizer, Moderna sau AstraZeneca sau o doză de vaccin Johnson&Johnson – a fost aprobată în ședința de Guvern de astăzi, ceea ce înseamnă că măsura va fi aplicată în cel mai scurt timp.

Recompensele vor fi acordate doar persoanelor care se vaccinează cu schema completă începând din monentul intrării în vigoare a actului normativ, nu și celor care s-au vaccinat anterior.
Cheltuielile aferente tichetelor de masă oferite în schimbul vaccinării vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătății, pe baza metodologiei aprobate prin ordin de ministru.
Tot ca măsură pentru stimularea vaccinării, va fi organizată o loterie care constă în acordarea de premii în bani persoanelor vaccinate cu schemă completă. Astfel, după emiterea certificatului de vaccinare, persoanele respective se pot înscrie pentru participarea la loterie pe site-ul certificat-covid.gov.ro, în cadrul căruia Serviciul de Telecomunicații Speciale va dezvolta funcționalitatea de înscriere. Condițiile privind înscrierea vor fi stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătății și al ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și al directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Pentru anul 2021, prima extragere este prevăzută a avea loc în luna octombrie. Organizarea loteriei, structura premiilor, precum și procedura de acordare a acestora se stabilesc prin ordin comun al ministrului Sănătății și al ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență. Fondul anual de premiere, precum și repartizarea acestuia se stabilește de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, iar extragerile sunt organizate de către Compania Națională Loteria Română S.A.

Ce prevede Ordonanța de Urgență adoptată astăzi:
 
  • Persoanele care se vaccinează cu schemă completă de vaccinare, după data intrării în vigoare a prezentei Ordonanțe de Urgență, beneficiază de o alocație de hrană, în valoare totală de 100 de lei, sub formă de tichete de masă.
  • Cheltuielile aferente se suportă din bugetul Ministerului Sănătății.
  • Se aprobă organizarea Loteriei de vaccinare, ca măsură de încurajare a vaccinării.
  • Loteria de vaccinare constă în acordarea de premii în bani cetățenilor români vaccinați cu schemă completă de vaccinare.
  • Sumele de bani acordate potrivit prevederilor prezentei Ordonanțe reprezintă premii în înțelesul art. 108 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.
  • Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului stabilește fondul anual de premiere pentru Loteria de vaccinare, precum și repartizarea acestuia.
  • Pentru anul 2021, prima extragere are loc în luna octombrie.
  • În anul 2021, suma necesară pentru asigurarea fondului de premiere pentru Loteria de vaccinare se asigură prin virări de credite bugetare, cu încadrarea în bugetul aprobat al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, conform legislației în vigoare.
  • Modul de organizare a Loteriei de vaccinare, structura premiilor precum și procedura de acordare a premiilor în bani se stabilesc prin Ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei Ordonanțe.
  • Persoanele vaccinate cu schemă completă se pot înscrie pentru patriciparea la Loteria de vaccinare în condițiile stabilite prin Ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x