Saturday, April 20, 2024

Toţi cei peste 11 milioane de locuitori ai provinciei Wuhan au fost testaţi anti-Covid în mai puţin de o săptămână

Must Read

Autorităţile din oraşul chinez Wuhan au anunţat duminică sfârşitul vastei operaţiuni de testare Covid-19, organizată după o creştere a numărului de cazuri, la mai bine de un an de la apariţia coronavirusului acolo, relatează AFP, citat de Hotnews.

Testarea a peste 11 milioane de persoane de marţi încoace permite în esenţă “acoperirea completă” a tuturor locuitorilor oraşului cu excepţia copiilor sub şase ani şi a studenţilor aflaţi în vacanţă în străinătate, a declarat Li Tao, un înalt oficial din Wuhan, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit agenţiei Xinhua.

Operaţiunea masivă de testare a survenit după ce trei noi cazuri de covid-19 au fost confirmate luni în această metropolă, cuprinsă de un val al epidemiei cu varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2. Ultimele cazuri de Covid-19 au fost înregistrate la Wuhan în mai 2020.

Această recrudescenţă a virusului reprezintă o lovitură pentru oraş, primul din lume care a fost plasat în carantină încă de la 23 ianuarie 2020, timp de 76 de zile.

- Advertisement -

După ce viaţa a revenit puţin câte puţin la normal, locuitorii urbei se lăudau că trăiesc în “cel mai sigur oraş din lume”, în comparaţie cu efectele pandemiei, care a ucis peste patru milioane de oameni la nivel mondial.

În total, şapte muncitori – originari din alte provincii – au fost testaţi pozitiv, au anunţat luni autorităţile. Patru dintre ei nu prezintă, însă, simptome ale bolii.

- Advertisement -


- Advertisement -

1 COMENTARIU

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Catalina
2 years ago

O sa fie o iarna grea…

- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x