Wednesday, November 30, 2022

Toţi cei peste 11 milioane de locuitori ai provinciei Wuhan au fost testaţi anti-Covid în mai puţin de o săptămână

Must Read

Autorităţile din oraşul chinez Wuhan au anunţat duminică sfârşitul vastei operaţiuni de testare Covid-19, organizată după o creştere a numărului de cazuri, la mai bine de un an de la apariţia coronavirusului acolo, relatează AFP, citat de Hotnews.

Testarea a peste 11 milioane de persoane de marţi încoace permite în esenţă “acoperirea completă” a tuturor locuitorilor oraşului cu excepţia copiilor sub şase ani şi a studenţilor aflaţi în vacanţă în străinătate, a declarat Li Tao, un înalt oficial din Wuhan, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit agenţiei Xinhua.

Operaţiunea masivă de testare a survenit după ce trei noi cazuri de covid-19 au fost confirmate luni în această metropolă, cuprinsă de un val al epidemiei cu varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2. Ultimele cazuri de Covid-19 au fost înregistrate la Wuhan în mai 2020.

Această recrudescenţă a virusului reprezintă o lovitură pentru oraş, primul din lume care a fost plasat în carantină încă de la 23 ianuarie 2020, timp de 76 de zile.

- Advertisement -

După ce viaţa a revenit puţin câte puţin la normal, locuitorii urbei se lăudau că trăiesc în “cel mai sigur oraş din lume”, în comparaţie cu efectele pandemiei, care a ucis peste patru milioane de oameni la nivel mondial.

În total, şapte muncitori – originari din alte provincii – au fost testaţi pozitiv, au anunţat luni autorităţile. Patru dintre ei nu prezintă, însă, simptome ale bolii.

- Advertisement -


- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Un bărbat concediat pentru că nu era “suficient de distractiv” la muncă şi-a câştigat în instanţă dreptul să fie plictisitor

Un bărbat concediat de o firmă de consultanță pentru că nu era "suficient de distractiv" la locul de muncă...
- Advertisement -

More Articles Like This