Wednesday, November 30, 2022

Veniturile Berkshire Hathaway cresc cu 21%, pe măsură ce economia crește și ajută la dezvoltarea sectoarelor feroviare și energetice

Must Read
  • Berkshire Hathaway a raportat câștiguri operaționale de 6,69 miliarde dolari în al doilea trimestru, în creștere cu 21% față de 5,51 miliarde dolari din aceeași perioadă a anului trecut.
  • Câștigurile globale, care reflectă și fluctuațiile investițiilor de capital din Berkshire, au crescut cu 6,8% de la un an la altul, până la 28 de miliarde de dolari în al doilea trimestru.
  • Președintele și CEO-ul Warren Buffett a continuat să cumpere acțiuni din Berkshire în mod agresiv în loc să facă achiziții considerabile.

Veniturile din exploatare ale Berkshire Hathaway au continuat să revină, întrucât miriadele sale de afaceri de la energie la căi ferate au beneficiat de redeschiderea economică.

Conglomeratul a raportat câștiguri operaționale de 6,69 miliarde dolari în al doilea trimestru, în creștere cu 21% față de 5,51 miliarde dolari din aceeași perioadă a anului trecut, potrivit raportului său de venituri publicat sâmbătă.

Câștigurile globale, care reflectă și fluctuațiile investițiilor de capital din Berkshire, au crescut cu 6,8% de la an la an, până la 28 de miliarde de dolari în al doilea trimestru.

Puteti investi la bursa prin platformele:

- Advertisement -

Președintele și CEO-ul Warren Buffett a continuat să cumpere acțiuni din Berkshire în mod agresiv în loc să facă achiziții considerabile. Compania a răscumpărat acțiuni proprii de 6 miliarde de dolari în al doilea trimestru, aducând suma totală de șase luni la 12,6 miliarde de dolari. Berkshire a cumpărat un stoc record de 24,7 miliarde de dolari anul trecut.

La sfârșitul lunii iunie, grămada de numerar a Berkshire se ridica la 144,1 miliarde de dolari, menținându-se constant față de nivelul trimestrului trecut și încă aproape de un record, în ciuda programului masiv de răscumpărare al companiei.

Rezultatele au venit pe măsură ce stocul conglomeratului a eliminat toate pierderile din 2020 și a atins un nivel record. Acțiunile B ale Berkshire sunt în creștere cu 2,7% în această lună, ceea ce duce la creșterea lor anuală de peste 23%.

Pe măsură ce activitatea economică continuă să revină la viață din cauza pandemiei, cu mai multe mărfuri și mărfuri expediate în întreaga țară, calea ferată Burlington Northern Santa Fe din Berkshire va beneficia. Veniturile pentru căi ferate, utilități și energie au crescut cu peste 27% față de acum un an în perioada respectivă la 2,26 miliarde de dolari, a spus Berkshire.

Celelalte afaceri ale conglomeratului, inclusiv constructorii de case, producătorii de vopsele și asigurările GEICO, cunosc, de asemenea, un impuls.

“Pandemia COVID-19 a afectat în mod negativ aproape toate operațiunile noastre în 2020 și, în special, în al doilea trimestru, deși efectele au variat semnificativ”, a declarat Berkshire în raportul de câștiguri sâmbătă. „Extinderea efectelor pe termen mai lung nu poate fi estimată în mod rezonabil în acest moment.”

La apogeul crizei Covid, Berkshire a cunoscut o încetinire drastică, venitul său operațional scăzând cu 10% în al doilea trimestru al anului 2020 de la an la an și cu 30% în al treilea trimestru.

Berkshire a declarat că riscurile din cauza pandemiei rămân în continuare și ar putea avea impact asupra rezultatelor sale în viitor.

„Riscurile și incertitudinile care rezultă din pandemia care ar putea afecta câștigurile viitoare, fluxurile de numerar și starea financiară includ capacitatea de a vaccina un număr semnificativ de oameni din SUA și din întreaga lume, precum și efectul pe termen lung al pandemiei asupra cererea pentru unele dintre produsele și serviciile noastre ”, a spus conglomeratul.

Puteti investi la bursa prin platformele:


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Un bărbat concediat pentru că nu era “suficient de distractiv” la muncă şi-a câştigat în instanţă dreptul să fie plictisitor

Un bărbat concediat de o firmă de consultanță pentru că nu era "suficient de distractiv" la locul de muncă...
- Advertisement -

More Articles Like This