Tuesday, July 23, 2024

VIDEO Elon Musk a anunțat că Tesla va construi un robot umanoid/Un prototip Tesla Bot ar urma să fie prezentat anul viitor și ar fi destinat îndeplinirii unor sarcini repetitive pe care doar oamenii le pot face astăzi

Must Read

Tesla Bot este numele robotului pe care compania Tesla vrea să-l producă în următorii ani, un prototip al acestuia urmând să fie prezentat anul viitor, a anunțat joi, Elon Musk, CEO-ul Tesla, în cadrul ”AI Day”, o serie de discuții tehnice găzduite de Tesla în California, anunță CNBC.

„Suntem buni la senzori și baterii și probabil că anul viitor vom avea un prototip care să arate astfel”, a spus Musk, la scurt timp după ce un actor îmbracăt într-un costum conceput să arate ca robotul Tesla a dansat pe scenă. Musk a ținut să precizeze că actorul nu era un robot adevărat, dar „Tesla Bot va fi real”.

Prezentarea noului proiect Tesla este un exemplu de spectacol al lui Musk, în care anunță noile proiecte de cercetare sau produse interesante programate pentru anii viitori menite a stimula fanii, angajații, clienții și investitorii, susține presa americană. Adesea, aceste anunțuri nu se încadrează în proiecția de timp prevăzută. De exemplu, la un eveniment „Ziua Autonomiei” din aprilie 2019, Musk a spus că Tesla va avea 1 milion de „robotaxi” autonomi pe drum, în 2020. În octombrie 2016, Musk a organizat un eveniment la Universal Studios din Los Angeles pentru a prezenta un produs pe care l-a numit Solar Roof. Țiglele solare expuse s-au dovedit a fi doar conceptuale.

- Advertisement -

Dacă un robot umanoid ar funcționa și ar putea îndeplini sarcini repetitive pe care doar oamenii le pot face astăzi, a spus Musk, acesta ar avea șansa de a transforma economia mondială prin reducerea costurilor forței de muncă.

Robotul de 1,72 metri s-ar putea duce la magazin să facă cumpărăturile

Cu toate acestea, Musk a avertizat că robotul „probabil că nu va funcționa” la început. „Se intenționează să fie prietenos, desigur, și să navigheze printr-o lume a oamenilor și să elimine sarcinile periculoase, repetitive și plictisitoare”, a spus Musk. „Ar trebui să-i poți spune, știi, te rog să mergi la magazin și să-mi iei următoarele produse alimentare. Genul ăsta de lucruri”, a mai spus Musk.

CEO-ul Tesla a spus că robotul, denumit codat „Optimus”, se bazează pe aceleași cipuri și senzori pe care mașinile Tesla le folosesc pentru funcțiile de auto-conducere. Robotul va avea o înălțime de 1,72 metri și ar urma să fie prevăzut cu un ecran în loc de față unde ar fi prezentate informații utile. Prezentarea Tesla de joi arată că mai multe camere cu pilot automat vor fi instalate în interiorul robotului. Acesta va putea transporta o greutate maximă de 20 de kilograme, va putea ridica 68 de kilograme și va cântări 57 de kilograme. Robotul ar urma să aibă o viteză maximă de 5 km/h.

Musk a spus că robotul nu a fost destinat să lucreze în fabricile Tesla, ci că Tesla dezvoltă o mulțime de componente necesare pentru robotică, deci are sens ca această companie să construiască un robot.

Sursa: g4media.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa Albă. “Este cea mai bună decizie pe care o pot lua pentru partid și pentru țară”

Joe Biden s-a retras din cursa pentru președinția SUA, o decizie extraordinară care aruncă în incertitudine nominalizarea democrată cu...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x