Friday, March 29, 2024

9 motive să mănânci zilnic ardei gras roșu. Te poate feri de cancer!

Must Read

Ardeiul gras roșu este, printre altele, o sursă de vitamine A, C și folat. Iată ce beneficii aduce pentru sănătatea organismului: 

Ardeii grași roșii, crocanți și incredibil de dulci, conțin de două ori mai multă vitamina C și de 10 ori mai multă vitamina A decât ardeii grași verzi. Interesant e că, d efapt, ardeii verzi sunt ardeii roșii care nu s-au copt încă!

În 100 de grame de ardei gras roșu avem:

– Calorii: 31

- Advertisement -

– Apă: 92%

– Proteine: 1 gram

– Carbohidrati: 6 grame

– Zahăr: 4,2 grame

– Fibră: 2,1 grame

– Grăsime: 0,3 grame.

– Carbohidrați: 6 grame.

9 motive să-i consumi zilnic

Iată nouă motive pentru care ar trebui să mănânci zilnic ardei roșu:

1) Conțin Vitamina C. Un ardei roșu gras de dimensiuni medii oferă 169% din aportul zilnic de referință (CDI) pentru vitamina C, făcându-l una dintre cele mai bogate surse dietetice ale acestui nutrient esențial.

2) Conține Vitamina B6. Piridoxina este cel mai frecvent tip de vitamina B6, care este o familie de substanțe nutritive importante pentru formarea celulelor roșii din sânge. Previne anemia

3) Conține Vitamina K1. Fiind o formă de vitamina K, cunoscută și sub numele de filochinonă, K1 este importantă pentru coagularea sângelui și pentru sănătatea oaselor.

4) Conține Potasiu. Acest mineral esențial poate îmbunătăți sănătatea inimii.

5) Conține folat. De asemenea, cunoscut sub numele de vitamina B9, folatul are o varietate de funcții în corpul dumneavoastră. Previne anemia și aportul adecvat de folat este foarte important în timpul sarcinii.

6) Conține Vitamina E. Un antioxidant puternic, vitamina E este esențială pentru nervii și mușchii sănătoși. Cele mai bune surse alimentare ale acestei vitamine liposolubile sunt uleiurile, nucile, semințele și legumele.

7) Conține Vitamina A. Ardeiul gras roșu are un conținut ridicat de pro-vitamina A (beta caroten), pe care corpul dvs. îl transformă în vitamina A. E foarte importantă pentru ochi, mai ales pentru vederea de noapte.

8) Ardeiul gras roșu este bogat în antioxidanți. Efectele combinate ale vitaminei A și C creează o mare capacitate antioxidantă, iar în amestec cu licopenul, ardeiul gras roșu devine un superaliment de top. Licopenul este „vinovat” de culoarea ardeilor roșii. Ardeiul roșu este unul dintre cele mai bogate legume în licopen, care s-a dovedit că ajută la prevenirea multor tipuri de cancer, inclusiv cel de prostată și cel de plămâni.

9) Slăbești mâncând ardei gras roșu. Cercetări recente au arătat că ardeiul roșu poate activa termogeneza și crește rata metabolică. Ardeiul gras roșu nu conține capsaicină precum ardeii iuți, dar au o acțiune termogenă ușoară care ne mărește metabolismul fără a crește ritmul cardiac și tensiunea arterială, așa cum o fac ardeii iuți.

Sursa: dcmedical.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x