Friday, March 29, 2024

Anunț pentru românii care plătesc online! PayU lansează serviciul Google Pay și în România

Must Read
În contextul în care comerțul electronic se află pe un trend puternic ascendent, comercianții vor trebui să pună la dispoziția cumpărătorilor tot mai multe metode de plată care să asiste procesul de achiziție într-un mod cât mai simplu, rapid și sigur. Datorită parteneriatului dintre PayU, liderul plăților online din România, și Google, serviciul Google Pay este disponibil de acum și pe piața din România.

PayU lansează serviciul Google Pay și în România. Google Pay este o metodă simplă de a plăti, fără necesitatea completării datelor de pe card, utilizatorii având libertatea de a face plăți cu telefonul, fără a mai avea nevoie de acces la laptop, card sau cash.

Pentru a efectua plăți cu Google Pay pentru achizițiile online utilizatorii trebuie să-și salveze detaliile cardului sau cardurilor în contul lor Google, pe pay.google.com, sau prin intermediul aplicației mobile Google Pay.

Comercianții care implementează Google Pay vor beneficia de multiple avantaje, printre care: îmbunătățirea experienței cumpărătorilor, disponibilitate extinsă în ceea ce privește numărul de carduri salvate, funcționalitate tehnică optimizată, creșterea vânzărilor prin prisma popularității crescute a acestei metode de plată, împreună cu o securitate sporită a plăților și, implicit, un risc scăzut de fraudă.

Plățile cu telefonul, tendință crescătoare

“În România, tendința efectuării plăților cu telefonul depășise cu mult comenzile online realizate de pe laptop încă din 2019, diferența dintre aceste două canale de plată fiind atunci de 63,6% prin intermediului telefonului vs. 36,4% prin laptop / desktop2. În același timp, deja 31% din totalul plăților electronice erau efectuate prin mobil sau smartwatch, tendință care se va accentua cu siguranță odată cu lansarea Google Pay”, a declarat Elena Gheorghe, Country Manager PayU România.

- Advertisement -

Anul trecut, în România, aproximativ 9 milioane de persoane au folosit comerțul online, ceea ce reprezintă o rată de penetrare de 47%3. Potrivit estimărilor, acesta va crește până 10,7 milioane de utilizatori și o rată de penetrare de 57% până în 20254.

Multe avantaje pentru cumpărători

Parteneriatul dintre PayU și Google nu numai că impulsionează comerțului electronic local, ci și oferă noi avantaje cumpărătorilor, care vor putea utiliza plățile mobile pe care le folosesc deja în magazinele tradiționale, însă prin intermediul internetului, direct de pe telefon sau tabletă.

“Cumpărătorii români doresc să își plătească produsele și serviciile într-un mod rapid și ușor. Timpul petrecut cu pașii pentru efectuarea plății și efortul pe care trebuie să-l depună pentru a finaliza plata sunt criterii cruciale în decizia lor de a reveni și a cumpăra din nou. În cazul Google Pay procedura este atât de simplă încât atunci când fac cumpărături și se află în aplicația online a magazinului sau pe site-ul lui, este suficient să acceseze printr-un click butonul <<Google Pay>>, să aleagă cardul dorit pentru realizarea plății și să aprobe tranzacția cu cardul selectat”, a precizat Elena Gheorghe.

Plata cu portofelul electronic prin Google Pay poate fi făcută de pe telefoanele cu sistem de operare Android, cele mai răspândite în România, cu o cotă de piață de 79% din totalul utilizatorilor de dispozitive mobile.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x