Tuesday, March 19, 2024

AVA Space, prima companie de turism de mare altitudine din România, vrea să strângă o finanțare de 2.4 milioane de dolari

Must Read

Startup-ul românesc AVA Space, care dezvoltă o metodă ieftină, nepoluantă și sigură de a accesa straturile superioare ale atmosferei, vrea să obțină 2.4 milioane de dolari prin listarea pe platforma de schimb digital VinDAX.

Evaluat la 48 de milioane de dolari, startup-ul va emite în 2 runde de finanțare un total de 60,000 tokeni astfel: în prima rundă 20,000 tokeni pentru 30 dolari/token, în a doua rundă 40,000 tokeni pentru 45 dolari/token. Strângerea de fonduri va fi susținută pe platforma de schimb digital VinDAX, printr-un așa-numit Initial Exchange Offering.

“Prima rundă de finanțare va avea loc până la data de 30 septembrie, depinde de cât de repede ne mișcăm și noi, cât și cei de la VinDAX”, spune Cristina Cabel, partener al companiei.

În prezent, AVA Space construiește baloane care pot transporta echipament până la 35 de kilometri înălțime. Cel mai ambițios proiect al companiei este, însă, turismul de mare altitudine. “Construim o capsulă presurizată care, odată atașată unui balon cu hidrogen, poate ridica oameni până în stratosferă; de aici, turiștii vor putea admira curbura Pământului, cerul negru și atmosfera fragilă a planetei noastre albastre”, declară Victor Palagniuc, fondatorul companiei.

- Advertisement -

AVA Space estimează că va deveni un concurent puternic pentru companiile din industria aeronautică și cea astronautică, precum EOS-X, Space Perspective și Zero2Infinity și are ca țintă atingerea și depășirea unei evaluări de 1 miliard de dolari.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x