Monday, June 24, 2024

Bill Gates dă tunul momentului. Ce a achiziționat miliardarul prin Fundația Bill and Melinda Gates

Must Read
Fundația Bill and Melinda Gates, fondată de Bill Gates și de fosta sa soție, Melinda, în 2000, a achiziționat participații la fondul de investiții Morgan Stanley China.

Potrivit GuruFocus, noua poziție a fost stabilită pe 23 august. Managerii trustului au achiziționat 1,1 milioane de acțiuni tranzacționate la un preț mediu de 21 USD în ziua achiziției.

În general, achiziția a avut un impact de 0,10% asupra portofoliului de capitaluri proprii.

Ce obiective are fondul de investiții Morgan Stanley China?

Morgan Stanley China A Share Fund este un fond de investiții cu administrare închisă, cu sediul în Statele Unite. Obiectivul său de investiții este creșterea capitalului, investind majoritatea activelor în acțiuni ale companiilor chineze cotate la bursele din Shanghai și Shenzhen.

Investițiile acoperă o varietate de sectoare, incluzând industria aerospațială și de apărare, bănci, automobile, bunuri de folosință îndelungată, mass-media, produse farmaceutice și software.

- Advertisement -

Bill & Melinda Gates Foundation, cea mai mare fundație privată din lume

Fundația Bill și Melinda Gates este cea mai mare fundație privată din lume. La șase ani de la înființare, administratorii grupului au creat o structură cu două entități: Fundația, care distribuie bani către beneficiari, și Foundation Trust, care gestionează dotarea grupului.

Investițiile Foundation Trust sunt gestionate de o echipă externă de administratori de portofoliu.

Recent, firma de investiţii a miliardarului a achiziţionat un pachet majoritar în cadrul lanţului canadian de hoteluri de lux Four Seasons pentru 2,21 miliarde de dolari.

Cascade Investment LLC, firma de investiţii care gestionează uriaşa avere a cofondatorului Microsoft, va cumpăra participaţia deţinută anterior de prinţul saudit Alwaleed bin Talal în cadrul lanţului canadian de hoteluri de lux Four Seasons, conform informațiilor transmise de forbes.com

Acordul respectiv va urca deţinerea lui Gates de la 47,5% la 71,25%, ducând astfel valoarea companiei Four Seasons la 10 miliarde de dolari. Potrivit sursei menționate, înţelegerea respectivă se va finaliza în ianuarie 2022.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Elon Musk are inca un copil, in total are 12 copii: „Cea mai mare amenintare la adresa civilizatiei este scaderea natalitatii”

Elon Musk are inca un copil, mama fiind o directoare de la una dintre companiile sale, Shivon Zilis. Directorul...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x