Wednesday, September 29, 2021

Cathie Wood, „copacul cu bani al Wall Street”, afirmă că prețul bitcoin ar putea ajunge la 500.000 de dolari în câțiva ani

Must Read

Cathie Wood, investitoarea poreclită „Copacul cu bani” al Wall Street și CEO al Ark Invest, prognozează că prețul bitcoin ar putea crește la 500.000 de dolari în 5 ani, relatează Markets Insider.

Ea a făcut prognoza în timpul unui interviu acordat luni televiziunii CNBC, adăugând că încrederea companiei sale în legătură cu ether, a doua cea mai mare criptomonedă ca nivel al capitalizării de piață, a crescut enorm.

Estimarea sa privind prețul viitor al bitcoin depinde de diversificarea portofoliilor companiilor pentru a cumpăra cea mai mare monedă digitală din lume și de interesul continuu al investitorilor instituționali.

Dacă aceste lucruri vor avea loc, „credem că prețul [bitcoin] va fi de peste 10 ori mai mare decât este astăzi”, a spus aceasta, precizând că „așadar, în loc de 45.000 de dolari, peste 500.000 de dolari”.

Puteti investi in crypto prin platformele:

- Advertisement -

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Wood a explicat pentru CNBC că prognozele privind prețurile făcute de ea și compania sa sunt făcute având în vedere un orizont de 5 ani de zile.

Îmtrebată care ar fi criptomoneda pe care ar alege-o dacă ar putea să dețină doar una, ea a răspuns „bitcoin” deoarece „țările încep să o privească ca o monedă legală”.

El Salvador a devenit săptămâna trecută prima țară din lume care a adoptat bitcoin ca monedă oficială. Alte state, printre care și Ucraina, au legalizat recent bitcoin și au reglementat utilizarea monedei digitale.

Supărare în sectorul financiar tradițional

Wood a vorbit de asemenea și despre potențialul ether, al cărui preț a crescut cu 350% anul acesta și a precizat că un portofoliu ideal de criptomonede ar avea o pondere de 60% bitcoin și 40% ether.

„Ether asistă la o creștere explozivă datorită NFT-urilor și DeFi (n.r. aplicațiilor financiare descentralizate)”, a explicat aceasta, adăugând că „sunt fascinată de ce se întâmplă în domeniul DeFi care provoacă prăbușirea costurilor cu infrastructura serviciilor financiare într-o manieră de care sunt convinsă că nu este apreciată de sectorul financiar tradițional”..

Cathie Wood este unul dintre cei mai cunoscuți și în vogă investitori de pe Wall Street, fiind poreclită „copacul cu bani”, după ce portofoliul companiei sale de investiții Ark Invest a trecut de pragul de 50 de miliarde de dolari mai devreme în cursul acestui an, potrivit Bloomberg.

Însă alți investitori și actori instituționali nu sunt atât de convinși de potențialul bitcoin și al criptomonedelor în general.

Chiar săptămâna trecută guvernatorul băncii centrale a Suediei, Stefan Ingves, a descris ascensiunea bitcoin ca fiind o nouă „tulipomanie”, făcând referire la faimoasa bulă a lalelelor din Olanda secolului XVII.

„Banii privați se prăbușesc de regulă mai devreme sau mai târziu”, a declarat acesta în timpul unei conferințe bancare de la Stockholm.

Investitorul legendar Warren Buffett este la rândul său un cryptosceptic vocal, criticând în mod repetat de-a lungul anilor criptomonedele și bitcoin ca fiind lipsite de valoare.

„[Criptomonedele] atrag o mulțime de șarlatani. Sunt ceva în care persoane cu un caracter mai puțin decât stelar văd o oportunitate de a ciupi oameni care încearcă să se îmbogățească fiindcă și vecinul său se îmbogățește cumpărând aceste lucruri pe care niciunul dintre ei nu le înțelege. Se va ajunge la un deznodământ rău”, afirma Buffett în 2018.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

3 noi indici la Bursa de Valori Bucuresti din 11 octombrie

BVB (BURSA DE VALORI BUCURESTI SA) lanseaza trei noi indici in data de 11 octombrie 2021: BET AeRO, BET-TRN si BET-XT-TRN. BET AeRO este primul...
- Advertisement -

More Articles Like This