Tuesday, October 19, 2021

Cîțu: Din păcate, Vlad Voiculescu a semnat pentru 9 milioane de doze de CureVac, un vaccin care nu a fost aprobat niciodată

Must Read

Premierul Florin Cîţu a declarat că Vlad Voiculescu, a semnat pentru o comandă care constă în nouă milioane de doze de vaccin care nu a fost aprobat. Declaraţia vine după ce fostul ministru al Sănătății a spus că a fost cumpărată o cantitate mare de vaccinuri la ordinul premierului, iar DNA a anunțat o anchetă privind achizițiile de vaccin.

„Din păcate, domnul Vlad Voiculescu a semnat pentru 9 milioane de doze de CureVac, un vaccin care nu a fost aprobat niciodată, dar e semnată comanda de domnul Vlad Voiculescu. Ca să fie foarte clare aceste informaţii. Cred că aceasta închide oarecum dezbaterea depsre cum s-au contractat vaccinurile. Ar trebui să explice de ce a făcut comandă pentru un vaccin care nu este avizat”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei Guvernului.

Cîțu spune că vaccinurile au fost cumpărate anul trecut, moment în care nu exista nicio aprobare.

„Trebuia să mă întrebaţi de ce s-a făcut o comandă pentru un vaccin care nu a fost aprobat”

„Poate trebuia să mă întrebaţi de ce s-a făcut o comandă pentru un vaccin care nu a fost aprobat. Comenzile nu le-a făcut premierul, ministerul Sănătăţii dacă credea că nu avem nevoie putea să nu facă comanda”, a mai completat Florin Cîţu.

- Advertisement -

Premierul a mai declarat că „nimeni nu ştia la momentul respectiv, dacă vă uitaţi acum noi avem dozele pentru 70% dintre persoane, nu avem mai mult, deci nimeni nu ştia că se vor vaccina doar 35% dintre persoane, dar dacă nu am fi avut dozele, ar fi fost mult, mult mai rău. Eu zic că în varianta în care avem doze şi românii decid dacă se vaccinează sau nu e mai bună decât varianta pe care o aveam înainte de a avea dozele, dar da, când un ministru semnează pentru un vaccin care nu este încă aprobat, aici poate că sunt semne de întrebare şi trebuie întrebat domnul ministru că el este expert”.

Sursa: gandul.info

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Colegiul Medicilor din România: Medicii care spun neadevăruri la TV vor fi suspendaţi!

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu, a anunţat, în exclusivitate la Antena 3, că medicii care...
- Advertisement -

More Articles Like This