Saturday, September 23, 2023

Dacian Cioloş, încă o condiţie pentru revenirea USR-PLUS la guvernare. Vrea model german

Must Read

Dacian Cioloş, copreşedinte USR-PLUS, anunţă o nouă condiţie pentru revenirea la guvernare, dincolo de schimbarea lui Florin Cîţu din funcţia de premier. 

”Și fără Florin Cîțu premier, eu nu aș mai intra într-un guvern de coaliție fără un calendar precis de reforme, după modelul german. Tocmai ca să nu existe disputele de pe parcursul mandatului”, a declarat duminică Cioloș într-o discuție pe Facebook cu Irineu Darău, fostul său contracandidat la șefia USR PLUS.

Florin Cîţu, mesaj ferm pentru USR-PLUS după Congres

“Eu am spus foarte clar. Nu îi rog să vină la guvernare, dar îi aşteptăm să vină. Cu o condiţie, să rupă alianţa cu AUR şi pe cea de sub masă cu PSD, pentru că moţiunea nu poate merge altfel mai departe. Nu putem merge împreună altfel. Să retragă moţiunea. Dacă vrem să mergem mai departe, nu folosim metodele lui Dragnea, să ne dăm jos propriul Guvern. Eu cred că USR e un partid european, care nu va merge niciodată până la final cu un partid extremist, cu mesaje antisemite, care este împotriva vaccinării. De asemenea, nu cred că va sta lângă PSD. Dacă USR dă propriul Guvern jos cu voturile AUR şi PSD, vă spun că va fi greu să mai avem colaborare vreodată cu USR”, a declarat premierul.

- Advertisement -

Acesta a mai spus că, dacă decizia CCR de marţi pe moţiunea de cenzură este favorabilă Guvernului, va cere şi demisia preşedintelui Senatului, Anca Dragu.

“Aşteptăm politic congresul USR-PLUS, dar până atunci guvernăm. Este posibilă prelungirea şomajului tehnic, dar nu vreau să introducem restricţii. El are sens doar când închidem economia. Am revenit deja cu acea măsură de a plăti o parte din venitul părinţilor care stau acasă când şcolile sunt închise. Vom vedea ce măsuri mai sunt necesare în perioada următoare”, a mai arătat premierul.

Rareş Bogdan, invitaţie pentru Cioloş

“I-am spus lui Dacian Cioloș, “Dacian, întoarce-te, adu-ți jucăriile înapoi! Dacă ai curajul să te pui în spatele lui Cîțu, să fii condus, ca Guvern, de Florin Cîțu, voi veni şi eu alături de tine în Guvern, cu Florin Cîțu premier”, a spus Rareș Bogdan la Congresul PNL.

Sursa: dcnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Rețeaua de socializare și responsabilizare socială Homeland, în versiunea beta

CHRD (CHROMOSOME DYNAMICS) pregătește lansarea în sistem închis (maxim 10.000 utilizatori) a rețelei de socializare și responsabilizare socială Homeland, la finalul...
- Advertisement -

More Articles Like This