Thursday, April 18, 2024

„După Untold, vă aşteptăm!”. Mesaj şocant pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj pentru cei care au fost la festival

Must Read

În timp ce masca este obligatorie în şcoli, la Untold acest accesoriu care ţine pandemia departe a devenit opţional în ciuda promisiunii organizatorilor. Medicii au mesaje extrem de dure la adresa participanţilor care nu respectă regulile. Boc şi Bode ar putea fi primi pacienţi deoarece nu au purtat mască la Untold.

Medicul Teodora Iacob a postat pe pagina de Facebook o fotografie cu personal medical complet echipat și mesajul „După Untold, vă așteptăm”, postare care s-a viralizat pe Facebook în contextul în care mai multe persoane au reclamat că la celebrul festival nu s-a purtat mască și nu s-au respectat regulile de distanțare socială. Mesajul doctoriței apare pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj.
Teodora Iacob s-a infectat lucrând în spitalul clujean și a ținut chiar un fel de jurnal, pe lunile care au trecut de la startul epidemiei de coronavirus, scrie foaiatransilvana.ro.

La finalul lunii decembrie 2020, cu câteva zile înainte de a se vaccina, medicul a aflat că este infectat cu noul coronavirus.

”Cu câteva zile înainte să mă vaccinez, la o testare de rutină de pe secție, mi-am aflat rezultatul. Tocmai eram confirmată. PCR pozitiv SARS-CoV2. Pulsul mi-a crescut instantaneu la cote alarmante. Nu-mi venea să cred ca m-a țintit și nimerit și pe mine. Împreună cu majoritatea colegilor mei, care de asemenea erau confirmați, am intrat în izolare. Apoi au urmat simptomele. Un Crăciun inodor, insipid și sufletește incolor. Am petrecut Crăciunul și Revelionul într-un mod unic în istorie. Izolată, fără gust, fără miros”, a scris Teodora Iacob.

În ceea ce priveşte obligativitatea purtării măştii, Untold a fost un eşec organizatoric, deoarece aproape nimeni nu respectă regula, inclusiv primarul Emil Boc şi ministrul de Interne, Lucian Bode. Totuşi, organizatorii susţin că Untold rămâne „cel mai sigur loc public din România”, având o rată de vaccinare de 75%.

- Advertisement -

„Eroii poartă măşti dintotdeauna”. „Protejează tărâmurile magice. Poartă mască, dacă e aglomerat” „Lasă-i magiei loc să se desfăşoare. Păstrează distanţa de 1,5 metri între tine şi alţi magicieni” – sunt câteva dintre mesajele pe care le puteai citi pe ecranele amplasate în zonele importante ale festivalului Untold.

Pe panourile de informare puteai vedea o hartă mare a festivalului, cu informaţii privind scenele, iar pe un sfert din suprafaţă, în partea de sus, destul de discret amplasate, erau ecranele cu mesajele privind siguranţa sanitară.  Este posibil ca unii participanţi să nu fi văzut display-urile LED care îi îndemnau să poarte mască, dar e greu de crezut că au ratat informările organizatorilor transmise pe toate canalele de comunicare, înainte de festival, cu privire la obligativitatea respectării măsurilor sanitare.

„Pe toată durata festivalului, participanţii vor fi informaţi asupra obligativităţii de a purta mască” – se arăta în comunicatul de presă transmis cu trei zile înainte de începerea festivalului.  Şi la conferinţa de presă la care au participat autorităţile locale, s-a transmis clar mesajul. „Masca e obligatorie de la intrarea în festival şi pe tot timpul desfăşurării festivalului. O să veghem la respectarea acestor măsuri şi o să aplicăm sancţiuni acolo unde nu se respectă”, a susţinut şeful Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, Sebastian Cliţan, în conferinţa de presă susţinută alături de şefii Poliţiei şi ai Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă Cluj.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x