Friday, April 19, 2024

Grupul TeraPlast achizitioneaza linia de productie de folii din polietilena a Brikston Construction Solutions SA

Must Read
  • Acordul prevede si preluarea echipamentelor pentru reciclare
  • Activele urmeaza a fi relocate la fabrica din Nasaud, pentru eficientizarea activitatii
  • Transferul se va face in 20 septembrie 2021

Bistrita, 10 septembrie 2021: Grupul $TRP a incheiat un acord cu Brikston Construction Solutions pentru preluarea productiei de folii din polietilena ale producatorului din Sighisoara.

„Am promis inca de la inceputul anului ca dezvoltarea Grupului TeraPlast se va face si prin achizitia unor business-uri din domeniile noastre de interes. Achizitia activelor Brikston este un alt pas in aceasta directie, dupa achizitia Somplast. Activele preluate adauga 1.200 tone pe an productiei actuale de ambalaje industriale din polietilena si 300 tone pe an pentru reciclare de folii. Ulterior finalizarii tranzactiei, activele vor fi relocate la Nasaud pentru a beneficia de sinergiile astfel create. E un pas necesar pentru atingerea obiectivului de a deveni liderii pietei de ambalaje flexibile din Romania. Avem deja o prezenta pe aceasta piata, iar aceasta achizitie ne intareste pozitia si capacitatea de a oferi produse romanesti pe o piata dominata de importuri”  a declarat Alexandru Stanean, director general TeraPlast.

Activele achizitionate de catre TeraPlast, localizate in prezent in Sighisoara vor fi transferate pe platforma Somplast din Nasaud, aflata in plin proces de reorganizare, dupa achizitia sa de catre Grupul TeraPlast. Productia de ambalaje flexibile a Somplast isi va continua activitatea in locatia actuala, iar la ea se va adauga cea preluata de la Brikston. Totodata, fabrica de reciclare PVC rigid a Grupului va fi transferata pe platforma din Nasaud. Capacitatea fabricii de reciclare este in curs de triplare, ca parte din investitiile de extindere din acest an.

Locatia Somplast ofera un spatiu generos de dezvoltare cu 20.000 de metri patrati de hale care insa necesita adaptare. Renovarea presupune atat demolari, cat si lucrari de reamenjare a spatiilor auxiliare.

- Advertisement -

Achizitia activelor Brikston face parte din strategia TeraPlast de expansiune pe piata ambalajelor flexibile, adresandu-se segmentului industrial.

Pe aceasta piata nu exista inca solutii din polimeri biodegradabili. Grupul are in derulare proiectul TeraBio Pack, o investitie de 12 milioane de euro, confinantata prin ajutor de stat, prin care dezvolta o unitate de folii biodegradabile, pentru a deservi piata de ambalaje flexibile de 300 de milioane de euro, pe care TeraPlast isi propune sa ajunga lider. TeraBio Pack va produce in parcul industrial din Saratel saci si pungi biodegradabile, in conformitate cu legea 181/2020, privind gestionarea deseurilor nepericuloase compostabile, unde sunt prevazute criteriile de conformitate pentru deseurile biodegradabile (90% materiale biodegradabile si certificare OK compost).

Evenimente Recente

  • TeraPlast a obtinut in luna aprilie 2021 avizul Consiliului Concurentei pentru preluarea Somplast, un pas necesar in procesul de integrare a companiei in Grup.
  • Grupul TeraPlast are in curs de implementare in 2021 investitii in valoare totala de 32 milioane de euro.
  • In semestrul 1 din 2021, Grupul TeraPlast a raportat o cifra de afaceri de 272,9 milioane de lei,  in crestere cu 40% fata de S1 din 2020. EBITDA la nivel de Grup a urcat cu 47% fata de aceeasi perioada a anului 2020, pana la 42,7 milioane de lei, in timp ce profitul net inregistrat de business-urile din structura actuala a Grupului a crescut cu 71%, la 28,6 milioane de lei.
  • TeraPlast a distribuit in luna iulie dividende in valoare totala de 226,6 milioane de lei, ceea ce reprezinta un dividend brut de 0,13 lei/actiune. Suplimentar, in toamna actionarii companiei vor primi 1 actiune gratuita pentru fiecare 4 actiuni detinute, in cadrul majorarii de capital social.

Despre Grupul TeraPlast

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack si Somplast. Incepand cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. Actiunile companiei sunt incluse in indicele de referinta BET al Bursei de Valori Bucuresti si, din septembrie 2021, in indicii Small Cap si Global All Cap ai FTSE Russell. In cadrul evaluarii Vektor in baza a 15 criterii de comunicare in relatia cu investitorii, efectuata de ARIR, TeraPlast a obtinut nota maxima, 10, pentru al doilea an consecutiv.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x