Wednesday, April 24, 2024

Inventatorul Bitcoin are statuie în Budapesta: „El este zeul pieţei noastre”

Must Read

O statuie din bronz a fost dezvăluită joi în capitala Ungariei, despre care creatorii ei spun că este prima din lume care îi aduce un omagiu creatorului anonim al monedei digitale Bitcoin.

Înălţată într-o zonă de business din apropierea Dunării, bustul stă deasupra unui soclu de piatră gravat cu numele de Satoshi Nakamoto, pseudonimul misteriosului dezvoltator al Bitcoin a cărui adevărată identitate este necunoscută.

„Ne gândim la Satoshi ca la tatăl fondator al întregii industrii de criptomonedelor. A creat Bitcoin, a creat tehnologia blockchain, el este zeul pieţei noastre”, a spus Andras Gyorfi, iniţiatorul proiectului, citat de Mediafax.

Faţa fără caracteristică a bustului, înfăşurată într-o glugă de bronz decorată cu logo-ul Bitcoin, este puternic lustruită pentru a aduce un efect de oglindă în care spectatorii se pot vedea.

- Advertisement -

Creatorii săi, sculptorii Reka Gergely şi Tamas Gilly, au căutat să înfăţişeze o formă umană rămânând fidel anonimatului lui Nakamoto.

Bitcoin a fost creat în 2008 în urma crizei financiare globale şi a avut drept scop ocolirea instituţiilor financiare tradiţionale prin dezvoltarea unei tehnologii sigure pentru tranzacţii online peer-to-peer fără a utiliza intermediari precum băncile.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

JT Grup Oil vine la bursă – Jean Paul Tucan: Urmează listarea la BVB după un IPO de majorare a capitalului social. Prospectul este...

♦ Compania scoate la vânzare 28,5% din capital ♦ Oferta s-ar putea derula după perioada sărbătorilor de Paşte ♦ Debutul la BVB ar aduce...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x