Thursday, April 25, 2024

Klaus Iohannis discurs în deschiderea Congresului PNL. „Nu a fost o campanie aşa cum ne-am fi dorit. S-au spus lucruri grave, care sapă credibilitatea unui partid”

Must Read

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns sâmbătă, la Romexpo, unde se desfăşoară Congresul Partidului Naţional Liberal. El a ţinut discursul de deschidere.

„Nu ne-am întâlnit de mult în această formulă şi mă bucur să vă văd aici în număr atât de mare. Ne află într-un punct de inflexiune, nu doar pentru PNL, ci şi pentru România. Trebuie să recunoaştem că nu a fost o campanie internă aşa cum ne-am fi dorit. Mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei, mai multe discuţii aplicate, pe moţiuni şi proiecte.  Să nu ne amăgim: sub scuza competiției electorale nu pot fi ascunse derapaje și atacuri la persoană. Astfel de atitudini nu trebuie să mai vedem niciodată. Din păcate, s-au spus lucruri grave, s-au spus spus cuvinte dure, care sapă credibilitatea unui partid„, a spus Klaus Iohannis, în discursul de deschidere al Congresului PNL.

„Viitorul preşedinte al PNL va avea o misiune foarte, foarte grea – să demonstreze, în primul rând, că PNL este în continuare cel mai important partid din România, nu doar pentru tradiția sa, nu doar pentru că milioane de români iubesc fibra liberală. Vremea confruntărilor electorale s-a încheiat. Să nu uităm că am promis oamenilor patru ani de stabilitate politică, în care trebuie să finalizăm reforme”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, sâmbătă, necesitatea ca actuala criză guvernamentală să fie depăşită, punctând că guvernarea trebuie să continue deoarece nu există niciun motiv ca premierul Florin Cîţu să demisioneze sau să fie demis.

Este imperativ să depăşim cât mai repede actuala criză. Această guvernare trebuie să continue, pentru că nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să îşi dea demisia, cu atât mai mult cu cât prim-ministrul şi miniştrii liberali sunt atacaţi din toate părţile, întregul PNL ar trebui să dea dovadă de solidaritate şi să îi susţină cu toate forţele„, a spus Iohannis, la Congresul PNL.

- Advertisement -

El a afirmat că „sabotajele din propriul partid” sunt de neînţeles.

Nu numai că PNL trebuie să rămână la guvernare, dar eu cred că România poate să aibă un deceniu de guvernare de dreapta. Ca acest lucru să fie posibil este nevoie de fapte, de acţiuni concrete, nu doar de discursuri şi promisiuni„, a mai spus şeful statului.

Klaus Iohannis a fost întrerupt de mai multe ori de susținătorii lui Orban, care scandau numele liderului PNL.

La sosirea la Romexpo, Klaus Iohannis a fost întâmpinat de cei doi candidaţi la şefia PNL – actualul lider al partidului, Ludovic Orban, şi prim-ministrul Florin Cîţu. Şeful statului a anunţat încă de la începutul săptămânii că va participa la Congresul PNL.

Cu privire la criza guvernamentală, el a arătat atunci, într-o discuţie cu jurnaliştii care l-au însoţit la New York la Adunarea Generală a ONU, că aceasta se va tranşa după congresele PNL şi USR PLUS. La reuniunea liberalilor participă 5.000 de delegaţi din toată ţara.

Sursa: romaniatv.net
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x