Monday, June 17, 2024

Miniștrii USR PLUS și-au dat demisia din Guvern. Barna: „Așa nu se mai poate!”

Must Read

Dan Barna și miniștrii USR PLUS au anunțat, luni seara, că demisionează din Guvern. „Am decis că nu putem merge mai deprate cu un premier care nu are un minim respect pentru adevăr”, a spus Dan Barna. 

Acesta a spus că el și colegii săi și-au semnat demisiile.

Dan Barna:

În aceste zile care s-au scurs de la momentul în care am intrat în guvern, am arătat că se poate și altfel în această Românie.

- Advertisement -

Nu se mai poate așa! Și nici nu se va mai putea mai departe așa cu USR PLUS. Florin Cîțu a dinamitat această Coaliției cu bună știință și cinism.

Prin aceste demisii se deschide calea venirii în Parlament pentru un vot de încredere.

Fie PNL acceptă că USR PLUS e un partener serios și responsabil și atunci mergem mai departe, fie PNL decide să funcționeze pe model USL, PSD este alături acolo de Florin Cîțu.

În acest moment, miniștrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Florin Cîțu.

La nivel personal pot să-mi reproșez că am fost mult prea împăciuitor. Premierul Florin Cîțu și-a pierdut cinstea obrazului.

În momentul de față, noi ne-am înaintat demisiile, sunt irevocabile, certe.

Președintele Klaus Iohannis nu și-a exercitat până astăzi calitatea de mediator. Poate să arate României că este președintele de care avem nevoie cu toții.

Florin Cîțu și-a asumat împingerea din afara Coaliției a USR PLUS.

UPDATE: Surse participante la ședință informează că miniștrii USR PLUS își vor anunța demisia din Guvern, luni seara.

Știrea inițială: 

Dan Barna anunțase, vineri, că miniștrii USR PLUS își vor prezenta demisiile „la începutul săptămânii”, el plecând de altfel încă de atunci din Palatul Victoria cu obiectele personale pe care le avea în birou.

Până în acest moment reprezentanții partidului în structurile guvernamentale nu au fost informați despre existența unei decizii în privința plecării sau rămânerii la guvernare, pentru că, în interiorul formațiunii, subiectul este controversat.

După cum se știe, nu toți miniștrii sunt încântați de ideea de a-și părăsi funcțiile și, în plus, în contextul în care în 15 septembrie va începe votul pentru funcția de președinte al partidului, se speculează deja că Dacian Cioloș a forțat ruperea Coaliției pentru ca principalul său contracandidat, Dan Barna, să fie defavorizat, pentru că, odată ce nu va mai fi vicepremier, își va pierde influența asupra liderilor județeni și a delegaților la congres.

Purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuț Moșteanu, a anunțat, înainte de ședința Biroului Național, că, la finalul discuțiilor, va fi făcut un anunț în cadrul unei conferințe de presă.

Premierul Cîțu și-a anunțat colegii de la PNL, vineri seara, după ședința Coaliției, că, dacă miniștrii USR PLUS vor demisiona, dar partidul va rămâne la guvernare, el îi va demite din funcții pe toți cei numiți în posturi de secretar de stat, prefecți, șefi de agenții și companii.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Macron anunţă dizolvarea parlamentului, după victoria extremiștilor de dreapta

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat duminică seară dizolvarea Adunării Naţionale (parlamentul francez), în urma înfrângerii suferite de alianţa de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x