Monday, November 29, 2021

Polestar, divizia de mașini electrice a Volvo, se listează la bursă și este evaluată la 20 miliarde dolari

Must Read

Polestar, constructor de mașini electrice care face parte, alături de Volvo Cars, din grupul chinezesc Geely se va lista la bursă și este evaluată la 20 miliarde dolari. Polestar are sediul la Goteborg, în Suedia și are banii de a-și extinde prezența de la 14 piețe, la 30.

Primul model al mărcii a fost un hibrid plug-in numit Polestar 1 care s-a vândut în volume mici, iar anul trecut a fost lansată Polestar 2, mașină electrică ce promite autonomie de peste 350 km. La anul se va lansa și un SUV: Polestar 3.

Polestar, companie din cadrul Geely Group, a primit investiții și de la actorul Leonardo DiCaprio și se va lista prin SPAC (special purpose acquisition company), fiind evaluată la 20 miliarde dolari. Polestar se va alia cu fondul de investiții Gores Guggenheim.

Polestar va primi, pentru a-și continua dezvoltarea, 800 milioane dolari strânși de Gores Guggenheim în acest an și alte 250 milioane dolari de la un alt fond de investiții.

- Advertisement -

Estimările sunt că Polestar va avea vânzări de 1,6 miliarde dolari în acest an, dublu în 2022 și peste 6 miliarde dolari în 2023.

Un SPAC este un vehicul investițional tranzacționat public în care o echipă de conducere strânge capital prin intermediul unei listări publice cu scopul de a face o achiziție.

Cunoscute si sub numele de companii „cecuri în alb”, SPAC-urile listate în America oferă echipei aflate la conducere un termen de 18 – 24 luni fie pentru a realiza achiziția, fie pentru a returna banii investitorilor.

Sursa: Financial Times

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Top maşini noi care costă mai puţin decât te-ai putea aştepta. Cum arată şi de la ce preţuri pot fi comandate VIDEO

Românii au deja renumele de cumpărători extravaganți de autoturisme noi și foarte scumpe, de la Tesla, Jaguar, Ferrari sau Rolls Royce până...
- Advertisement -

More Articles Like This