Thursday, August 18, 2022

Prada va deschide o fabrică în România. Investiții de 19 milioane de euro

Must Read

Celebra casă de modă Prada va deschide o fabrică la Sibiu. Compania va investi nu mai puțin de 19 milioane de euro.

Compania Hipic Prod Impex din judeţul Sibiu, controlată de grupul de modă Prada, va investi 19 mil. euro într-o nouă fabrică în România unde vor fi angajaţi peste 330 de oameni, arată datele oficiale citate de ZF, scrie Mediafax.

Un proiect important pentru industrie

Acest proiect este cu atât mai important cu cât este vorba de o investiţie într-un domeniu care în ultimii 3-4 ani a suferit doar închideri de fabrici.

România a fost încă din anii ’90 una dintre cele mai importante destinaţii de producţie de textile din lume, forţa de muncă specializată şi mai ales ieftină şi poziţia geografică favorabilă atrăgând atenţia marilor nume din modă. Puţine sunt însă cele care au venit direct, majoritatea lucând cu parteneri locali.

România, o destinație prea scumpă

- Advertisement -

Majorarea salariului minim a făcut însă ca multe branduri de modă să vadă România ca o destinaţie prea scumpă şi astfel şi-au mutat producţia în Asia sau în alte state cu costuri mai mici, în contextul în care angajaţii din domeniu câştigă de obicei minimul pe economie sau un nivel apropiat.

Prada era deja prezentă local cu o fabrică în Sibiu, unitate de producţie operată de firma Hipic Prod Impex, companie apare fondată în 1994 şi controlată în proporţie de 80% de Prada SPA.

Sursa: dcnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Vladimir Putin susține că SUA vor să prelungească războiul din Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține că Statele Unite ale Americii urmăresc să prelungească războiul declanșat în Ucraina, împiedicând astfel...
- Advertisement -

More Articles Like This