Thursday, October 28, 2021

Prăjitura “10 minute”. Se prepară extrem de ușor! Ideală pentru cafeaua de dimineață

Must Read

Dacă ai poftă de o prăjitură simplă, rapidă și delicioasă, această rețetă este fix ce căutai. Este gata în doar 10 minute.

Ingrediente pentru blat:

300 gr biscuiţi de cacao şi vanilie, măcinaţi
200 gr ciocolată neagră
100 ml lapte

Ingrediente pentru umplutură:

- Advertisement -

500 ml lapte
80 gr griș, 100 gr zahăr
200 gr fulgi de nucă de cocos

Ingrediente pentru glazură:

100 ml smântână dulce pentru frişcă
100 gr ciocolată neagră
40 gr unt

Cum se prepară

Macină biscutii şi pune-i într-un bol încăpător. Adaugă laptele şi ciocolata neagră rasă. Amestecă bine. Întinde apoi aluatul obţinut pe fundul unei tăvi dreptunghiulare, tapetate cu hârtie de copt. Găteşte o budincă groasă din lapte, griș şi zahăr. Adaugă, la final, nucă de cocos. Întinde budinca în tavă, peste blatul de biscuiţi şi ciocolată. Netezeşte frumos.

Pregăteşte glauzra de ciocolată. Încălzeşte smântâna şi adaugă ciocolata ruptă în bucăţi. Adaugă şi untul şi amestecă până se dizolvă. Toarnă glazura peste stratul de budincă şi întinde-o frumos. Pune prăjitura la frigider pentru cel puţin 4 ore. De preferat ar fi să o laşi la frigider o noapte întreagă, astfel încât glazura să se întărească bine. A doua zi, scoate prăjitura din frigider, tai-o în felii şi serveşte-o.

Sursa: dcnews.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Veniturile Biofarm, în creștere cu 14%. Compania se extinde în Asia și Africa

BIO (BIOFARM S.A.), unul dintre cei mai importanți producători de medicamente din România, a înregistrat în perioada 2017 – 2020...
- Advertisement -

More Articles Like This