Dacă ai poftă de o prăjitură simplă, rapidă și delicioasă, această rețetă este fix ce căutai. Este gata în doar 10 minute.
Ingrediente pentru blat:
300 gr biscuiţi de cacao şi vanilie, măcinaţi
200 gr ciocolată neagră
100 ml lapte
Ingrediente pentru umplutură:
500 ml lapte
80 gr griș, 100 gr zahăr
200 gr fulgi de nucă de cocos
Ingrediente pentru glazură:
100 ml smântână dulce pentru frişcă
100 gr ciocolată neagră
40 gr unt
Cum se prepară
Macină biscutii şi pune-i într-un bol încăpător. Adaugă laptele şi ciocolata neagră rasă. Amestecă bine. Întinde apoi aluatul obţinut pe fundul unei tăvi dreptunghiulare, tapetate cu hârtie de copt. Găteşte o budincă groasă din lapte, griș şi zahăr. Adaugă, la final, nucă de cocos. Întinde budinca în tavă, peste blatul de biscuiţi şi ciocolată. Netezeşte frumos.
Pregăteşte glauzra de ciocolată. Încălzeşte smântâna şi adaugă ciocolata ruptă în bucăţi. Adaugă şi untul şi amestecă până se dizolvă. Toarnă glazura peste stratul de budincă şi întinde-o frumos. Pune prăjitura la frigider pentru cel puţin 4 ore. De preferat ar fi să o laşi la frigider o noapte întreagă, astfel încât glazura să se întărească bine. A doua zi, scoate prăjitura din frigider, tai-o în felii şi serveşte-o.
Sursa: dcnews.ro