Thursday, March 28, 2024

Primarul Timișoarei se opune carantinei de noapte în weekend: De ce de la 18.00, cei cu certificat verde să fie pedepsiți?

Must Read

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, se opune carantinei de noapte în weekend, măsură care va intra în vigoare în localitate de vineri seară și care a fost anunțată de Florin Cîțu penru localitățile unde rata de infectare trece de 4 la mia de locuitori. El a spus că ar fi descurajant să se impună restricții celor care au făcut vaccin anti-Covid, pentru că asta ar descuraja vaccinarea.

Timișoara intră în carantină de noapte în weekend, după ce rata de infectare Covid a ajuns miercuri la 4,49 cazuri la mia de locuitori.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că miercuri Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) urmează să reglementeze, printr-o hotărâre, măsura ca activităţile economice din anumite domenii să se închidă la ora 18:00 în localităţile unde rata de incidenţă trece de 4 cazuri la mia de locuitori.

“Suntem în altă situație decât în primăvară. Avem o parte din populație vaccinată. Dacă ne uităm la situația din Spitalul Victor Babeș, 97% din internați sunt nevaccinați. De ce trebuie să impunem restricții de seară, de noapte, pentru vaccinați? Vaccinarea e singură soluție, trebuie să o încurajăm, nu să o descurajăm. Ce ar fi mai descurajant decât să impunem restricții celor care au făcut vaccin?

- Advertisement -

Nu ar trebui să fie afectați de restricții cei vaccinați, trecuți prin boală sau testați.

De ce acum de la 18.00, dintr-o dată, nici cu certificat verde nu pot intra la restaurant? Asta va dăuna grav revenirii economice, tocmai acum după această primavară grea? Nu putem intra iar cu restricții generale care să omoare economia”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul a spus că nu a discutat cu membrii Guvernului despre aceste probleme, așa că măsura se va aplica în Timișoara din acest weekend.

El  afirmat că nu mai face parte din Comitetul Județean pentru situații de urgență, pentru că edilii nu mai fac parte din această structură. Primarul a cerut Comitetului Județean să rectifice aceste reguli.

“Nu e o decizie liberă ce se poate lua de un comitet județean. Este o HG care stabilește aceste praguri. După pragul de 6 vedem deja antamat restricții care nu fac diferența între vaccinați și nevaccinati”, a declarat el

În plus, primarul adăugat că în Timișoara, nivelul de testare este ridicat, al doilea că nivel după București, fiind urmat de Cluj.

“În Cluj Napoca, și Emil Boc cere să includem rată de testare în aceste praguri. Nu se poate că cei cinstiți să fie pedepsiți cu restricții generaliste care descurajează vaccinarea”, a spus Fritz.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x