Monday, March 4, 2024

Proiectul ”Anghel Saligny” a fost avizat de Comisia pentru Energie

Must Read
Florin Cîțu, mare victorie în Parlament! Proiectul de suflet al Premierului a fost avizat de Comisia pentru Energie, în ciuda opoziției USR PLUS, care vorbește despre proiectul ”Anghel Saligny” ca despre un mare jaf din bani publici.

Florin Cîțu, mare victorie în Parlament! Proiectul ”Anghel Saligny”, care a dus la ruperea coaliției de guvernare,  a primit aviz favorabil de la o comisie de specialitate.

Documentul a fost asumat de Premier prin Ordonanță de urgență, după eșecul adoptării unei Hotărâri de Guvern.

Florin Cîțu, mare victorie în Parlament! USR PLUS, o nouă înfrângere

Proiectul ”Anghel Saligny”, de 50 de miliarde de lei, care aruncat în aer coaliția de guvernare, a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru Energie.

Astfel, senatorii din Comisia de Energie au avizat controversata ordonanţă de urgenţă, prin care Guvernul vrea să aloce 50 de miliarde de lei autorităţilor locale, în următorii 7 ani.

- Advertisement -

Această ordonanță este cea care a dus la ieşirea de la guvernare a USR.

Nu s-au făcut modificări la acest proiect, aşa că cei de la USR PLUS au votat împotrivă.

Planul celor din USR este de a aduce amendamente ordonanţei de urgenţă, care să împiedice alocarea fondurilor în mod discreţionar, potrivit antena3.ro.

USR a încercat să introducă aceste amendamente încă de când erau la guvernare, dar mare parte dintre ele au fost eliminate de premierul Florin Cîţu în momentul adoptării.

Proiectul care a băgat dihonie între Cîțu și USR PLUS

Cîțu şi-a asumat OUG, despre care spune că va permite primăriilor și Consiliilor Județene să îşi promoveze obiectivele de investiții, prin care să asigure accesul la servicii esențiale precum apă, canalizare şi gaz metan, pentru locuitorii de la sate.

Programul de investiții „Anghel Saligny” a fost discutat toată vara în ședințele coaliției, dar nu au ajuns la o decizie comună.

Reprezentanții USR PLUS susțin că au analizat programul Anghel Saligny și au ajuns la concluzia că va fi ”cel mai mare jaf din banii românilor”.

”În primul rând, PNDL 3, la fel ca PNDL 2, prevede aceleași tipuri de investiții, acordate nu în funcție de nevoile punctuale locale ale oamenilor, ci în funcție de interesele firmelor de partid.

USR PLUS a propus ca alocarea banilor să fie făcută în funcție de niște indicatori clari. În al doilea rând, PNDL 3, la fel ca PNDL 2, nu stabilește niște criterii clare în aprobarea investițiilor.

USR PLUS a propus ca proiectele să fie aprobate în urma unei evaluări independente și profesionalizate”, scrie în comunicatul de presă al USR PLUS.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Glovo lansează un parteneriat cu Edenred. Comenzile la restaurante vor putea fi plătite cu cardul de masă

Glovo lansează un parteneriat cu Edenred România. Astfel, utilizatorii Cardului de Masă pot achita comenzile din restaurante. Glovo, platforma de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x