Thursday, April 25, 2024

Protest la Romexpo, înainte de startul Congresului PNL. Manifestanţii au amplasat un ciolan imens la intrarea în sală

Must Read

Mai mulți manifestanți sâmbătă dimineaţă la Romexpo, înainte de startul Congresului PNL, ei amplasând un ciolan imens la intrarea în sală, simbolizând lupta pentru putere din acest partid.

Protestatarii au venit pregătiţi cu mai multe bannere și pancarte, prin care transmit mesaje critice sau ironice atât către liberali, cât şi spre preşedintele Klaus Iohannis.

„Ole, ola, stăm în frig iarna asta!”, „Când factura te stresează, la un golf tu apelează”, „PNL-ul se împute si facturile-s crescute”, sunt doar câteva dintre mesajele care se puteau citi pe pancardele participanţilor. De asemenea, au fost aduse mai multe crose de jucărie, ca o ironie la adresa preşedintelui Iohannis, care în urmă cu câteva zile îi îndemna pe români să practice golful la orice vârstă.

Piesa de rezistenţă o reprezintă însă un ciolan imens amplasat la intrarea în Complexul Romexpo, simbolizând lupta pentru putere din PNL. Reprezentanţii Declic au explicat că au ales acel loc pentru amplasarea ciolanului, pentru ca delegaţii să îl vadă şi „să le crape efectiv obrazul de ruşine pentru că şi-au uitat promisiunile din programul de guvernare, au confiscat agenda publică şi s-au concentrat strict pe lupta lor internă pentru putere”.

- Advertisement -

Membrii Declic au amplasat un ciolan înalt de peste doi metri, realizat de un artist din Cluj, între două dintre intrările în Romexpo, pe unde intră liderii şi delegaţii la congres.

Comunitatea Declic reclamă că guvernanţii nu au desfiinţat secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), deşi este una dintre promisiunile asumate prin programul de guvernare.

La reuniunea liberalilor, care se va desfăşura la Romexpo începând cu ora 11,00, sunt aşteptaţi 5.000 de delegaţi din toată ţara. Preşedintele Klaus Iohannis şi-a anunţat şi el prezenţa la Congresul PNL.

Pentru accesul participanţilor la lucrări au fost impuse o serie de măsuri în contextul pandemiei de COVID-19, intrarea în sala reuniunii făcându-se numai pe baza adeverinţei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, a rezultatului negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid ori a certificatelor care dovedesc trecerea prin boală.

Premierul Florin Cîţu a respins toate acuzaţiile potrivit cărora acest congres ar fi organizat ilegal, cu atât de mulţi participanţi, având în vedere normele legale aprobate pentru scenariul roşu al pandemiei în care a intrat Capitala, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depăşit 3 la mia de locuitori.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x