Sunday, April 2, 2023

România va deveni focarul Covid-19 al Europei. Nelu Tătaru avertizează: UE va impune restricții

Must Read

România riscă să devină focarul Covid-19 al Europei, deoarece rata de vaccinare este printre cele mai mici din U.E.

România ar putea deveni focarul Covid-19 al Europei din cauza ratei scăzute de vaccinare, avertizează medicul Nelu Tătaru.

Uniunea Europeană discută situația unor țări precum România sau Bulgaria, statele cu cea mai mică rată de vaccinare din Europa, care ar putea deveni focare de infecție pentru întregul continent.

Din acest motiv, este foarte posibil ca U.E să impună restricții României şi Bulgariei, consideră medicul Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii.

- Advertisement -

România are în acest moment 27,46% din populaţie vaccinată, iar Bulgaria -15,76%. Media Uniunii Europene este deja la peste 60%.

„Restricţiile nu vor întârzia să apară“, pentru că, în timp ce restul Uniunii Europene se grăbeşte să-şi imunizeze populaţia pentru a se pune la adăpost de cazurile grave de Covid, în România „mergem pe aceleaşi discuţii antivaccinare, bagatelizăm tot ce înseamnă pandemie“.

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, afirmă că „pandemia nu se va încheia înainte să imunizăm şi noi 60-70% din populaţie. Dar, în ritmul actual, ţinta va fi atinsă abia în 2023.”, relatează Mediafax.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Fraţii Tate vor fi eliberaţi. Cei 2 rămân în arest la domiciliu 30 de zile

Fraţii Tristan şi Andrew Tate vor fi eliberaţi arestul preventiv, în urma unei decizii luate, vineri seara, de Curtea...
- Advertisement -

More Articles Like This