Wednesday, February 28, 2024

TikTok introduce un mecanism de suport pentru utilizatorii care caută informații despre sinucidere

Must Read

Rețeaua TikTok introduce un mecanism care oferă suport utilizatorilor interesați de sinucidere.

Rețeaua de socializare a anunțat că va introduce un set de caracteristici pentru a-i ajuta pe utilizatorii care se luptă cu probleme legate de sănătate mintală și cu gânduri de sinucidere, precum și pe cei care se confruntă cu tulburări alimentare, notează BBC.

Noile funcții includ ghiduri despre bunăstare și asistență pentru persoanele care se confruntă cu tulburări alimentare. Există, de asemenea, o intervenție la funcția de căutare, care îi redirecționează pe utilizatorii care caută termeni precum „sinucidere” spre resurse de suport, arată BBC.

În anunț, rețeaua spune: „Ne pasă profund de comunitatea noastră și căutăm mereu noi modalități prin care să le putem asigura bunăstarea. De aceea luăm măsuri suplimentare pentru a facilita găsirea resurselor atunci când oamenii au nevoie de ele pe TikTok.”

- Advertisement -

Utilizarea excesivă a rețelelor scade stima de sine

TikTok, la fel ca platformele de socializare rivale, a fost supus unui control intens asupra impactului pe care îl poate avea asupra sănătății mintale a utilizatorilor săi, în special a adolescenților. Un raport al Institutului pentru Politici Educaționale de la începutul acestui an a arătat că sănătatea mintală a adolescenților a fost afectată de utilizarea intensă a rețelelor de socializare.

Utilizarea pe o perioadă lungă de timp a acestor aplicații a fost asociată cu scăderea stimei de sine, indiferent de starea de sănătate mintală a unui tânăr. Totodată, au existat mai multe fete care s-au confruntat cu sentimente de depresie și lipsă de speranță, conform acestui studiu, scrie Publika.

Google Maps, Youtube şi GMAIL nu vor mai funcţiona pe anumite telefoane

Google a anunțat că aceste aplicații vor înceta să mai funcționeze pe 27 septembrie, iar vizați de aceste schimbări sunt oamenii care dețin telefoane cu Android 2.3, sistem de operare ce a fost lansat în decembrie 2010.

Reprezentanții Google au subliniat, de asemenea, că au decis să implementeze această măsură pentru a-i proteja pe utilizatori de atacurile cibernetice, această versiune fiind vulnerabilă în fața hackerilor.

Sursa: dcnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un scriitor din Deva spune că a fost reclamat de vecini că are „prea multe cărți în casă”

Daniel Iancu, istoric, cercetător și scriitor din Deva, povestește că a fost reclamat de vecinii săi de bloc la...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x