Tuesday, January 18, 2022

Un algoritm de promovare al Facebook a confundat persoanele de culoare cu maimuțele

Must Read

Un algoritm de promovare al Facebook a întrebat utilizatorii dacă doresc să vadă şi alte “videoclipuri cu primate” în dreptul unui video al unui tabloid britanic care înfăţişa persoane de culoare, a dezvăluit The New York Times.

Videoclipul de pe Daily Mail, vechi de mai mult de un an, este intitulat “un alb cheamă poliţiştii contra unui bărbat de culoare din port”. Acesta arată doar persoane, nu maimuţe.

Întrebarea “vrei să vezi mai multe videoclipuri cu primate?” cu opţiunea “Da/Respinge” a fost afişată pe ecran de mai mulţi utilizatori, potrivit capturilor de ecran publicate pe Twitter de Darci Groves, fost designer al Facebook.

“Este scandalos”, a comentat ea, cerându-le foştilor colegi de la Facebook să urmărească cazul.

“Este clar o eroare inacceptabilă”, a reacționat o purtătoare de cuvânt a Facebook. “Ne cerem scuze tuturor celor care au văzut aceste recomandări insultătoare”.

- Advertisement -

Grupul californian a dezactivat unealta de recomandare pe acest subiect “de îndată ce ne-am dat seama ce se întâmplă pentru a investiga cauza problemei și a preveni repetarea acesteia”, a precizat ea.

Cazul evidențiază limitele tehnologiilor de inteligență artificială, subliniate în mod regulat de platformă în eforturile sale de a construi un fir personalizat fiecăruia dintre cei aproape 3 miliarde de utilizatori lunar.

Gigantul Facebook, ca şi concurenţii săi, este în mod regulat acuzat că nu luptă suficient contra rasismului şi altor forme de ură şi de discriminare.

Subiectul stârneşte cu atât mai multă tensiune cu cât multe organizaţii ale societăţii civile acuză reţelele de socializare şi algoritmii lor că au contribuit la divizarea societăţii americane, în contextul manifestaţiilor mişcării Black Lives Matter.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Sorin Ovidiu Vîntu aruncă bomba: criza energetică, indusă de Guvern! Adevărul despre pandemie şi Big Pharma + cacealmaua lui Putin VIDEO

Sorin Ovidiu Vîntu a abordat, luni, trei subiecte în tradiţionalul său live pe Facebook: criza energetică, pandemia şi situaţia...
- Advertisement -

More Articles Like This