Thursday, August 18, 2022

Un copil adună pentru familia lui ultimele picături de apă de pe un câmp ars de soare. Imaginile crunte ale secetei din Vietnam

Must Read

Un băiat încearcă să salveze ultimele picături de apă, în timpul secetei crunte care a lovit regiunea din Vietnam în care locuiește. Cu capul acoperit cu o pălărie din paie, pentru a se ascunde de soare, adună într-un bidon apă pentru familia lui.

Sunt imagini tulburătoare, care arată situația limită în care se află locuitorii din zona rurală a Vietnamului.

Seceta a afectat terenurile agricole din sudul Vietnamului și i-a adus pe fermierii locali în pragul sărăciei.

Potrivit Asia News, în luna august, într-o singură săptămână, 39 de oameni au murit din cauza fenomenelor meteo extreme.

- Advertisement -

Seceta prelungită de anul acesta a afectat culturile, iar pandemia a complicat și mai mult situația fermierilor. Vietnamul se numără printre cele mai vulnerabile țări la schimbările climatice și la fenomenele meteo extreme. Iar lipsa resurselor de apă va fi o problemă și mai mare în viitor.

În ultima săptămână a lunii august, dezastrele naturale au ucis cel puțin 39 de persoane și au rănit 64. Evenimentele meteorologice extreme au afectat aproape 70.000 de hectare de orez și legume și peste 6.000 de hectare de alte culturi.

Aproximativ 13,6 milioane de vietnamezi nu au acces la cantități suficiente de apă potabilă pentru activitățile zilnice.

Potrivit Ministerului Mediului, în fiecare an, cel puțin 9.000 de vietnamezi mor din cauza igienei precare și aproximativ 250.000 de persoane sunt spitalizate din cauza apei contaminate.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Vladimir Putin susține că SUA vor să prelungească războiul din Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține că Statele Unite ale Americii urmăresc să prelungească războiul declanșat în Ucraina, împiedicând astfel...
- Advertisement -

More Articles Like This