Friday, April 19, 2024

Un medic din România contrazice toți nutriționiștii. La ce aliment NU este de acord să se renunțe in diete

Must Read

În zilele noastre există atât de multe variante de diete, încât este aproape imposibil să nu o găsești pe aceea care ți se potrivește cel mai bine. Așa se întâmplă și în cazul alimentelor care sunt permise în regimuri, medicii nutriționiști având păreri diferite cu privire la ce trebuie și ce nu trebuie să consumăm.

Spre deosebire de majoritatea specialiștilor, un medic din România contrazice tot ceea ce știam până acum despre un aliment anume, despre care noi credeam că este complet interzis dacă suntem la dietă. Este vorba despre Laura Ene, medic la “Spitalul Monza”, cu specializare în kinetoterapie și medicină generală, care îi învață pe români să nu renunțe la… pâine dacă își doresc să slăbească.

De-a lungul timpului, oamenii de știință au demonstrat că senzația de sațietate este influențată de cantitatea de grăsime din alimente și de proteine și nu de carbohidrații care se regăsesc în pâine. Aceștia produc o creștere a glicemiei, care este urmată inevitabil de apariția senzației de foame. Medicul susține că pâinea nu ar trebui să lipsească de pe masa unei persoane, chiar dacă își dorește să scape de kilogramele în plus.

“Mi se pare o mare problemă când oamenii renunță la pâine. Dacă o alegem pe cea integrală, de graham, cu secară, cu semințe, pâine este din punctul meu de vedere, sursa cea mai bună de sațietate. Dacă o îmbunătățim cu fibre și alegem o pâine dintr-o făină de calitate, din punctul meu de vedere ar trebui să rămână pe masa fiecăruia dintre noi. Pâinea este cel mai potrivit de mâncat dimineața, cu un oușor fiert, cu o bucată de brânză, cu o feliuță de cașcaval, o roșie, un ardei, un castravete, un iaurt”, a declarat medicul Laura Ene, la Digi 24.

- Advertisement -

Totodată, specialista recomandă ca oamenii să renunțe la gustările cu multe calorii și să încerce să aleagă produse de calitate, în privința celor trei mese principale ale zilei.

“Oamenii nu se îngrașă de la ce mănâncă. Dacă ei ar mâna mâncare adevărată, mâncare de calitate, la momentul potrivit – un sendviș de dimineață, un felul doi la prânz, o supă, o salată seara, nu ar avea de ce să se îngrașe. Ne îngrășăm de la ce ronțăim, de la faptul că bem tot felul de ciudățenii, ne bem caloriile, și de la faptul că nu ne mișcăm”, a mai spus ea.

Sursa: divahair.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x