Thursday, April 18, 2024

WhatsApp, amendată cu 225 milioane euro pentru modul netransparent în care partajează datele user-ilor cu alte companii deținute de Facebook

Must Read

WhatsApp a fost amendată cu 225 milioane de euro de către autoritatea pentru protecția datelor din Irlanda, pentru lipsa de transparență în modul în care a partajat datele user-ilor cu alte companii deținute de Facebook. Este cea mai mare amendă aplicată de autoritatea irlandeză care a fost presată de omoloagele sale din alte țări să aplice amenzi mai mari și să analizeze mai repede diversele cazuri.

Autoritatea irlandeză Data Protection Commission, una dintre cele mai importante din UE, a explicat că a găsit încălcări la modul în care WhatsApp a explicat cum a procesat datele user-ilor, dar și ale celor care nu au cont, o mare problemă fiind și modul în care date despre useri au fost trimise de la WhatsApp către alte companii din grup: Facebook, Messenger, Instagram.

WhatsApp spune că va contesta amenda pe care o consideră exagerată. Compania spune că a făcut tot ce este necesar pentru a asigura transparența informațiilor și spune că nu este de acord cu sancțiunea aplicată care se referă la situația din 2018.

Autoritatea irlandeză DPC are un rol extrem de important în cadrul UE, deoarece Facebook, dar și alte companii americane mari de tehnologie, au în Irlanda sediile europene.

- Advertisement -

DPC a fost criticată de alte țări membre UE că, deși are un rol esențial și putere de decizie, este foarte lentă în a lua decizii când este vorba de giganții tech americani. Autorității irlandeze i s-a reproșat că dă amenzi prea mici care nu pot schimba modul în care aceste companii se vor comporta pe viitor.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x