Thursday, March 28, 2024

Bill Gates te învaţă în ce să investeşti după pandemie

Must Read

Bill Gates a declarat într-un interviu difuzat miercuri, în cadrul summitului virtual SOSV Climate Tech Summit, că Tesla este în trend.

Bill Gates pariază pe Tesla. El se așteaptă, de asemenea, ca inovația în domeniul climei să ducă la un Microsoft, un Google și un Amazon pentru investitori. Pentru „cineva care nu-și poate permite riscul sau dacă se așteaptă la randamente pe termen scurt”, spune Gates, „m-aș uita în altă parte”.

Compania de mașini electrice condusă de Elon Musk și-a dublat valoarea în ultimul an și a crescut cu peste 2.000% în ultimii cinci ani. El prezice că aceste business-uri vor putea ajunge următoarele Microsoft, Google sau Amazon.

Bill Gates, al patrulea cel mai bogat om din lume, nu are nevoie să facă bani investind în schimbările climatice. Dar pentru cei care vor să se îmbogățească, Gates vede o mulțime de oportunități, scrie cnbc.com.

- Advertisement -

Într-un interviu difuzat miercuri în cadrul summitului virtual SOSV Climate Tech Summit, Gates a declarat că viitoarele randamente ale investițiilor în domeniul climei vor fi comparabile cu cele obținute de cele mai mari companii de tehnologie.

„Vor fi cel puțin 10 business-uri comparabile cu Tesla”, a spus Gates. „Și doar unul dintre ele este bine cunoscut astăzi”. Compania de automobile electrice condusă de Elon Musk și-a dublat valoarea în ultimul an și a crescut cu peste 2.000% în ultimii cinci ani.

„Pentru câștigători, oricine a investit în Tesla se simte foarte inteligent”, a spus Bill Gates. El preconizează că câștigurile vor fi răspândite pe o arie mai largă de companii, dincolo de spațiul vehiculelor electrice.

„Vor fi, știți, companii de tipul Microsoft, Google, Amazon care vor ieși din acest spațiu”, a spus Bill  Gates.

Bill Gates este cofondatorul Microsoft în 1975, în timp ce Amazon și Google au fost lansate în anii 1990, când internetul lua avânt. Acum sunt trei dintre cele mai valoroase patru companii americane. În prezent, Gates are o valoare de 134,3 miliarde de dolari.

Gates investește în companii tehnologice implicate în protejarea mediului înconjurător prin firma sa Breakthrough Energy Ventures. Deși acesta vede sectorul cu ochi buni, el a spus că o mulțime de bani vor fi pierduți. Gates a spus că o mare parte din astfel de companii sunt încă la nivelul de cercetare și că finanțatorii vor trebui să fie atenți în ce business-uri vor investi. De asemenea, multe dintre proiecte vor avea nevoie de investiții înainte de a se putea dovedi că funcționează.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x