Friday, April 19, 2024

Carantină şi certificat verde în supermarket?! Anunțul care bagă groaza în români

Must Read
Alin Stoica, fost prefect al Capitalei până la momentul în care cei din USR şi-au dat demisia în bloc din Guvern, este propunerea lui Dacian Cioloş pentru postul de ministru de Interne.

Alin Stoica a primit, marţi, aviz negativ la audieri din partea comisiilor parlamentare, iar miercuri, 20 octombrie, urmează votul în Parlament pentru Guvernul Cioloş.

La locul de muncă doar cu certificat verde!

În tot acest timp, Alin Stoica şi-a prezentat câteva din proiectele pe care le-ar impune, dacă ar ajunge în fruntea Ministerului Afacerilor Interne. Printre acestea se numără şi o măsură ce a fost deja adoptată în alte ţări, precum Italia.

Este vorba despre obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă. Mai mult, el îşi doreşte folosirea acestuia şi pentru accesul la alte activităţi şi spune că este nevoie de măsuri ferme în România în acest moment, măsuri care să restrângă anumite activităţi.

“Având în vedere gradul foarte mare de infectare de astăzi și de ceva vreme, iar perspectivele nu sunt încurajatoare, e nevoie de măsuri ferme, nu știu dacă carantinarea, dar măsuri care să restrângă anumite activități. Introducerea certificatului verde pentru toate activitățile și acces la locul de muncă, în așa fel încât să determinăm persoanele să se vaccineze”, a explicat Alin Stoica.

- Advertisement -

Vor intra românii în supermarketuri şi magazine doar cu certificatul verde?

Ministrul desemnat al Internelor a mai declarat că ar trebui impuse restricţii mult mai dure şi în judeţul Ilfov, unde rata de infectare depăşeşte, în prezent, 20 la mia de locuitori.

Alin Stoica a vorbit şi despre posibilitatea introducerii certificatului verde pentru accesul în supermarketuri. Răspunsul său a fost unul ferm.

“Nu, accesul la alimente și medicamente sau produse esențiale nu trebuie în nicun caz condiționat de existenţa certificatului verde”, a replicat Alin Stoica.

Se întoarce România la starea de urgenţă?!

Ar fi nevoie de revenirea la starea de urgenţă în România, având în vedere faptul că ne apropiem deja de 20.000 de cazuri/zi, iar sute de români pierd zi de zi lupta cu virusul?

Fostul prefect spune că nu este cazul de o astfel de decizie drastică.

“Nu se impune revenirea la starea de urgenta. Aceasta se impune in momentul in care institutiile statului chiar ar intra in colaps”, a mai declarat Alin Stoica.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x