Friday, October 7, 2022

Carburanţii, mai scumpi de 7 lei la pompă – creştere spectaculoasă de preţuri

Must Read

Benzina şi motorina se apropie şi, în unele cazuri, chiar depăşesc 7 lei pe litru la pompă.

În Bucuresti, un litru de benzină superioară a costat vineri între 6.18 si 7,07 lei, iar un litru de motorină superioară a avut prețuri între 6,23 si 6,76 lei.

La Alba Iulia, potrivit Peco-online.ro, un litru de benzină superioară a ajuns la 6,89 lei la OMV, 6,23 lei la Lukoil, 6,80 la Rompetrol și 6,58 la Petrom, scrie Alba24.ro.

Motorina superioară a ajuns la prețuri cuprinse între 6,23 și 6,73 de lei, în funcție de companie.

- Advertisement -

Și litrul de GPL a ajuns la 3,34 de lei la Rompetrol și la 3,45 la Mol.

Aproximativ jumătate este acciza şi TVA

Din preţul final de la pompă, aproximativ jumătate reprezintă acciza şi TVA, care se virează la bugetul statului. Totodată, preţul petrolului atinge, în aceste zile, cel mai mare nivel din 2014 încoace, ca urmare a cererii crescute de produse energetice, depăşind marţi 80 de dolari pe baril pe bursa americană. Vineri, barilul se tranzacţiona cu 79,44 dolari.

Anul trecut în această perioadă, petrolul costa 40 de dolari pe baril, potrivit Bloomberg. Platforma online ‘Monitorul preţurilor carburanţilor’ a fost lansată în 2019 de Consiliul Concurenţei şi afişează preţurile practicate de către şase reţele de benzinării din România – OMV Petrom, Rompetrol, MOL, Lukoil, Socar şi Gazprom, însumând peste 1.300 de staţii de distribuţie.

În iulie, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, declara într-un interviu, potrivit Agerpres, că instituţia pe care o reprezintă monitorizează constant piaţa carburanţilor şi nu există indicii care să sugereze că aceste companii ar încălca legislaţia concurenţei.

Isterie în UK din cauza crizei de combustibil. Oamenii se iau la bătaie

Criza de combustibil din Marea Britanie încinge spiritele în stațiile de alimentare.

Disperați să-și facă plinul și chiar rezerve, britanicii ajung să se ia la bătaie pentru combustibil. Cozile cu sute de mașini care așteaptă să intre în benzinării se întind pe distanțe de mai mulți kilometri. În acest timp, guvernul britanic spune că situația începe să se îmbunătățească. Autoritățile încearcă să rezolve problema penuriei de șoferi de camion. În mai multe benzinării oamenii s-au luat la bătaie pentru a-și cumpăra benzină sau motorină.

Sursa:dcnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

1969 de sticle aniversare pictate manual, în modele unicat, au fost lansate pentru deținătorii avatarelor digitale BRANSYLVANIA NFTs

Distileriile Bran este prima distilerie din lume care și-a lansat propria colecție de tokenuri virtuale non-fungibile (NFT-uri), în luna...
- Advertisement -

More Articles Like This