Monday, November 29, 2021

Cine sunt cele mai bogate femei din lume? Averile lor adunate ajung la 564 miliarde de dolari

Must Read
Bărbații continuă să fie cei bogați oameni din America, dar în clasamentul 400 Forbes din acest an, al celor mai bogați oameni din SUA, femeile continuă să aibă partea leului.

Femeile reprezintă doar 14% din topul 400 Forbes

56 de femei se regăsesc pe lista din acest an, neschimbată față de acum un an. Au o avere totală de 564 miliarde dolari, în creștere cu peste 100 miliarde dolari față de 2020, potrivit Forbes.

Cu o avere netă estimată la 67,9 miliarde de dolari, moștenitoarea Walmart, Alice Walton, rămâne cea mai bogată femeie din SUA pentru al șaptelea an consecutiv. Este cu 5,6 miliarde de dolari mai bogată decât anul trecut, în urma creșterii cu 13% a acțiunilor Walmart.

MacKenzie Scott, fosta soție a fondatorului Amazon, Jeff Bezos, este a doua cea mai bogată femeie pentru al doilea an consecutiv. Averea netă a sa a crescut cu 1,5 miliarde de dolari în ultimul an, ajungînd la 58,5 miliarde de dolari datorită creșterii acțiunilor Amazon.

Peste 90% dintre femeile de pe lista Forbes din 2021 s-au îmbogățit de anul trecut

Peste 90% dintre femeile de pe lista Forbes din 2021 s-au îmbogățit de anul trecut. Cel mai mare câștigător în termeni dolari este Abigail Johnson, director executiv al Fidelity Investments. Averea ei netă, care o aduce pe locul 6, a crescut de la 10 miliarde de dolari la 25,2 miliarde de dolari, datorită performanțelor puternice din spațiul de gestionare a activelor.

- Advertisement -

Următoarea cea mai mare surpriză este Laurene Powell Jobs, văduva vizionarului Apple, Steve Jobs, datorită creșterii cu 66% a acțiunilor Apple și a creșterii cu 53% a acțiunilor Disney.

Printre noile intrate în clasament se numără Melinda French Gates, cu o avere de cel puțin 6,3 miliarde de dolari, după ce a primit acțiuni de miliarde ca parte a divorțului de Bill Gates. Și Miriam Adelson, care a moștenit întreaga avere a răposatului soț, Sheldon Adelson: imperiul companiilor de cazinouri Las Vegas Sand.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Top maşini noi care costă mai puţin decât te-ai putea aştepta. Cum arată şi de la ce preţuri pot fi comandate VIDEO

Românii au deja renumele de cumpărători extravaganți de autoturisme noi și foarte scumpe, de la Tesla, Jaguar, Ferrari sau Rolls Royce până...
- Advertisement -

More Articles Like This