Thursday, March 28, 2024

Companiile Blue Origin și Boeing prezintă planurile unui “parc de afaceri” în spațiu

Must Read

Compania Blue Origin, deținută de miliardarul Jeff Bezos, a dezvăluit planurile de dezvoltare a unei stații spațiale comerciale numită “Orbital Reef”, împreună cu Boeing, urmând să lanseze nava spațială în a doua jumătate a acestui deceniu, anunță Reuters.

Proiectul va fi dezvoltat în parteneriat cu Sierra Space, divizia de zboruri spațiale a contractorului din domeniul apărării Sierra Nevada Corp, și va fi susținută de Redwire Space, Genesis Engineering Solutions și Arizona State University.

Orbital Reef va fi operat ca un “parc de afaceri cu utilizare mixtă” și intenționează să furnizeze infrastructura necesară pentru a extinde activitatea economică și a deschide noi piețe în spațiu, au declarat Blue Origin și Sierra Space.

“Agențiile spațiale experimentate, consorțiile de înaltă tehnologie, națiunile suverane fără programe spațiale, companiile media și de turism, antreprenorii finanțați și inventatorii sponsorizați, precum și investitorii cu vederi de viitor, cu toții au un loc pe Orbital Reef”, au precizat companiile într-un comunicat.

- Advertisement -

Sierra a anunțat în aprilie planurile de a oferi prima stație spațială comercială care zboară liber.

În iulie, Blue Origin a avut un zbor de debut de succes în turismul spațial, cu Bezos și alte trei persoane la bord. La începutul acestei luni, actorul american William Shatner, în vârstă de 90 de ani – căpitanul James Kirk din celebrul “Star Trek” – a devenit cea mai în vârstă persoană aflată în spațiu la bordul unei rachete pilotate de Blue Origin, precizează Mediafax.

Sursa: dcnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x