Wednesday, December 8, 2021

Cori Grămescu, despre demonizarea alimentelor: Ne deteriorează corpul și sănătatea

Must Read

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a vorbit despre demonizarea alimentelor atât de răspândită când vine vorba de diete.

“O atitudine foarte rigidă în privința alimentației, aceea în care ne luptăm cu toată ființă să restricționăm toate alimentele care ne tentează este genul de atitudine care NU este normală și NU este sustenabilă. Și nu este ceva ce ar trebui să vă doriți de la voi înșivă. Încercați prin resursele voastre să cultivați o viziune flexitariană în legătură cu alimentația, să fiți flexibili și împăciuitori cu poftele voastre, pentru că o alimentație echilibrată, o alimentație care se desfășoară normal este una care ne face să ne simțim deopotrivă statisfăcuți (ne satisface nevoia de confort, de plăcere) și totodată ne face ca în cea mai mare parte a timpului să avem grijă de corpul nostru și să îl tratăm cu respect. Demonizarea alimentelor nu face decât să ne deterioreze relația cu alimentele, corpul nostru și chiar sănătatea, pentru că echilibrul vine tocmai din diversitatea și flexibilitatea alimentară”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.

“Consumul regulat de alimente naturale, bogate în vitamine și cât mai puțin procesate, este esențial pentru un plan alimentar eficient pentru a vă menține rezultatele în timp. De asemenea, dacă vorbim de slăbire, trebuie să fim atenți și la ajustarea porțiilor: 30-50g porția de pâine, 30-50g înainte de fierbere porția de paste, orez, mălai, 100-150g porția de cartof, 200-350g porția de fructe, minimum 200g porția de legume. Și, desigur, hidratarea și mișcarea nu trebuie să lipsească nici ele dintr-un stil de viață sănătos. Consumând calorii în activitățile fizice și cele sportive zi de zi reușim să atingem ținta de deficit caloric de 500-1000 de kcal pe zi fără să reducem drastic mâncarea.

“Este imposibil să faceți schimbări de durată peste noapte”

Antrenamentele sunt importante pentru că ne ajută să construim masa musculară și asta înseamnă că avem și mai multă eficiență a metabolismului, ne ajută să controlăm stresul, pentru că în momentul în care ne concentrăm să avem atenția în corp, să facem sport cu mindfulness, cu atenția adusă asupra întregului nostru corp, nivelul nostru de stres scade, pentru că reușim să ne concentrăm asupra unor lucruri ce stau sub controlul nostru.

- Advertisement -

Pe lângă componenta de reducere a stresului, sportul are capacitatea de a corecta compoziția corporală, de a crește eficiența compoziției corporale în așa fel încât raportul dintre masa corporală și masa grasă să fie într-adevăr optim d.p.d.v metabolic. Avem nevoie de o masă musculară de bună calitate, de un sistem osos puternic și de o masa grasă care să nu depășească 24% din întregul nostru corp, tocmai pentru a ne feri de riscurile de îmbolnăvire

Și nu îl ultimul rând, aveți răbdare și priviți lucrurile obiectiv, pentru că este imposibil și nesănătos să faceți schimbări de durată peste noapte și să recuperați anii de dezechilibre alimentare și sedentarism în câteva săptămâni”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Sursa: dcnews.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Elon Musk vrea să implanteze cipuri în creiere umane încă din anul 2022. Cum ar putea ajuta inteligența artificială intelectul uman

Excentricul Elon Musk are un portofoliu divers de companii, printre care Tesla, SpaceX sau Boring Company. Însă una despre care oamenii cunosc...
- Advertisement -

More Articles Like This