Wednesday, April 24, 2024

De ce ar fi acum un moment bun să investești în sectorul de securitate cibernetică

Must Read

Octombrie este Luna conștientizării securității cibernetice. Acum, în al 18-lea an, Luna securității cibernetice este o colaborare între guvernul SUA și Alianța națională pentru securitate cibernetică (NCSA), destinată creșterii conștientizării cu privire la importanța protecției cibernetice și garantării siguranței și securității online a tuturor persoanelor.

Tema pentru Luna conștientizării securității cibernetice din 2021 este „Fă-ți datoria. #BeCyberSmart.” Această temă urmărește abilitarea persoanelor și organizațiilor de a-și asuma un rol în protejarea parții de spațiu cibernetic care le aparține.

Importanța securității cibernetice astăzi

Nu e greu să înțelegi de ce guvernele și organismele de profil promovează astăzi cu putere securitatea cibernetică. Realitatea este că infractorii cibernetici sunt o amenințare uriașă la adresa societății. O problemă uriașă pentru guverne, companii și indivizi deopotrivă, infracțiunile cibernetice creează daune economice fără precedent în toată lumea, iar costurile asociate acestora cresc exponențial.

Anul acesta, de exemplu, se prognozează că infracțiunile cibernetice vor produce la nivel global daune de 6 trilioane de dolari, conform Cybersecurity Ventures. O creștere față de 3 trilioane de dolari în 2015. Privind înainte, costul global anual al infracțiunilor cibernetice se așteaptă să atingă 10,5 trilioane de dolari până în 2025. Este mai mult decât comerțul global total pentru toate drogurile ilegale importante luate împreună.

„Infracțiunile cibernetice sunt cea mai mare amenințare la adresa oricărei companii din lume” – Ginni Rometty, fost președinte și CEO al IBM.

- Advertisement -

În condițiile în care infractorii cibernetici devin tot mai sofisticați, nimeni nu-și poate permite astăzi să ignore securitatea cibernetică. Aceasta a devenit un element de bază al vieții umane și este necesară pentru orice dispozitiv conectat, fie că este smartwatch, laptop, vehicul electric sau un utilaj de câteva milioane de dolari.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

De ce s-ar putea ca acesta să fie un moment bun să te gândești la acțiuni de securitatea cibernetică

Pentru investitori, aici pare să exite o mare oportunitate! În mediul actual, în care mulți angajați lucrează de la distanță, firmele își cresc puternic cheltuielile cu securitatea cibernetică. Firmele sunt conștiente că o breșă poate avea implicații masive — inclusiv pierderea de venituri, prejudicii asupra reputației sau amenzi — și fac din securitatea cibernetică o prioritate.

Acest lucru este în beneficiul companiilor din domeniu. De exemplu, CrowdStrike, care combină protecția avansată de punct final cu investigații specializate pentru a opri atacurile cibernetice sofisticate, a cunoscut o creștere de 70% a veniturilor în trimestrul care s-a încheiat pe 31 iulie 2021. Totodată, Zscaler, care oferă securitate cloud pentru întreprinderi, a cunoscut o creștere a veniturilor cu 57% în același trimestru.

Trebuie remarcat că aceste cheltuieli au o natură destul de „defensivă”. Dacă se deteriorează condițiile economice, firmele probabil că vor cheltui în continuare masiv în securitatea cibernetică. Companiile chiar nu-și pot permite riscul să fie atacate.

Privind înainte, cheltuielile cu soluțiile de securitate cibernetică se așteaptă să crească. De acum până în 2025, cheltuielile anuale sunt prognozate să crească de la 262– 459 miliarde de dolari, cu o sumă totală cheltuită între 2021 și 2025 care se așteaptă să depășească 1,75 de trilioane de dolari.

Un factor cheie al cheltuielilor viitoare va fi creșterea pieței de criptoactive. Chiar dacă tehnologia blockchain este în general foarte sigură, breșele portofelelor digitale și ale burselor sunt destul de frecvente. În 2020, hackerii au furat cryptomonede de aproape 4 miliarde de dolari. Odată cu creșterea în popularitate a monedelor digitale, ne putem aștepta să vedem o creștere a cheltuielilor cu securitatea cibernetică legată de tehnologia blockchain.

Această creștere a cheltuielilor pentru soluțiile de securitate cibernetică va oferi probabil condiții extrem de favorabile celor din domeniu în anii următori.

Însă investițiile în acțiuni de securitate cibernetică pot fi puțin mai complicate. Aceasta din cauză că domeniul este extrem de dinamic și tinde să-și schimbe direcția odată cu evoluția amenințărilor cibernetice. În alte zone ale tehnologiei, companiile pot să-și controleze destinul prin îmbunătățirea continuă în timp a produselor și serviciilor. Însă în domeniul securității cibernetice, amenințările sunt cele care dictează adesea foaia de parcurs. Aceasta înseamnă că poate fi dificil să-ți construiești un avantaj competitiv sustenabil.

Din acest motiv, cea mai bună abordare pentru investitori este să-și distribuie capitalul pe o gamă largă de companii pentru a obține o expunere amplă la acest sector. Acest lucru minimizează riscul de a investi în codașii sectorului.

Calea ușoară de a investi în acțiuni de securitate cibernetică

Cei care vor să aloce capital în acest sector cu creștere rapidă pot să ia în considerare CyberSecurity CopyPortfolio de la eToro. Acesta este un portofoliu de investiții alocat integral care oferă expunere la o gamă de companii de top de securitate cibernetică.

Există două avantaje pentru a investi prin acest CopyPortfolio. Primul este că poți dobândi instantaneu expunere diversificată la acest sector. Cu doar un clic, dobândești acces la o gamă largă de companii de top de securitate cibernetică printre care FortinetCrowdstrikePalo Alto NetworksZscaler și Cloudflare.

Al doilea este că poți să minimizezi riscul specific unei anumite acțiuni. În total, portofoliul conține aproape 30 de acțiuni de securitate cibernetică, ceea ce înseamnă că dacă una sau două dintre aceste acțiuni sunt neperformante în viitor, performanța totală nu va fi afectată semnificativ.

În condițiile în care guvernele, companiile și persoanele fac din protecția cibernetică o prioritate, acțiunile din domeniul securității cibernetice par pregătite pentru o creștere puternică în anii următori. CopyPortfolio CyberSecurity de la eToro reprezintă un mod inovator și rentabil de a profita de creșterea acestui sector.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

JT Grup Oil vine la bursă – Jean Paul Tucan: Urmează listarea la BVB după un IPO de majorare a capitalului social. Prospectul este...

♦ Compania scoate la vânzare 28,5% din capital ♦ Oferta s-ar putea derula după perioada sărbătorilor de Paşte ♦ Debutul la BVB ar aduce...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x