Thursday, April 18, 2024

DIETA de toamnă, marele avantaj. Cori Grămescu: ”E vremea lor acum!”. Lista alimentelor care întăresc IMUNITATEA, dar și psihicul

Must Read

Nutriționistul Cori Grămescu a subliniat ce alimente sunt recomandate în perioada de tranziție, dar și-n sezonul rece, pentru o imunitate crescută, o siluetă de invidiat, și o stare generală excelentă. 

Cori Grămescu, nutriționist, antrenor de fitness și life coach, a vorbit, în cadrul interviului acordat Spectacola, despre dieta în sezonul rece, perioadă în care, după cum subliniază, ”ar trebui să fim conștienți că trebuie să creștem cuantumul de rădăcinoase, de legume mai consistente, pentru că ele sunt cele care ne dau energie, sațietate și ne fac să suportăm mai ușor frigul”. Aceasta a continuat: ”Temperaturile scad, așa că avem nevoie de mâncare caldă în această perioadă. E o perioadă provocatoare din punct de vedere al sistemului imunitar și atunci sănătatea trebuie să fie principala noastră preocupare. De pe urma creșterii consumului de fructe și legume de toamnă, vom beneficia foarte mult și din perspectiva sistemului imunitar, dar și a siluetei, pentru că au marele avantaj de a fi consistente, sățioase, foarte gustoase, bogate în vitamine, fiind în sezon, e vremea lor acum, deci beneficiile nutriționale sunt foarte bune. În plus, au o caracteristică specială: sunt bogate în fibre, ceea ce înseamnă că ne vor ține foarte bine de foame și ne vor ajuta să avem un tranzit digestiv bine reglat”.

Alimentele recomandate în perioada de toamnă 

Printre alimentele de sezon recomandate de nutriționistul Cori Grămescu se numără dovlecelul, vânăta, ciuperci, ardei, dovleac, mere, prune, gutui, pătrunjel (una dintre cele mai bogate surse de vitamina C). Totodată, Cori Grămescu recomandă, în această perioadă de tranziție spre sezonul rece, una problematică imunitar, ”grăsimile cu rol antiinflamator, acizii grași OMEGA-3, peștele oceanic sau peștele de apă sărată de captură fiind cea mai bună sursă se OMEGA-3, de exemplu macroul, heringul, baby hering, scumbie, șprot, zargan, lufar. Încurajez introducerea în alimentație a peștelui de captură de cel puțin două ori pe săptămână.”

Vezi mai mult în video:

- Advertisement -

Aportul natural de vitamina D, aportul nutrițional corect ajută foarte mult pentru a ne menține nu doar fizicul, dar și psihicul echilibrat. Printre alimentele recomandate pentru a ne menține și psihicul ”în formă”, Cori Grămescu enumeră pește, nuci, avocado, de care nu trebuie să ne ferim dacă avem predispoziție către stări mai proaste. În același timp, drumețiile în aer curat, în lumină naturală, ne ajută să temperăm efectele schimbării de sezon.

Sursa: dcnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x