Thursday, April 25, 2024

Dispute între NASA și compania lui Jeff Bezos. Blue Origin ar fi compromis trimiterea oamenilor pe Lună în 2024

Must Read

NASA acuză compania spațială privată a lui Jeff Bezos, Blue Origin, că a amenințat că va compromite posibilitatea de reluare a explorării spațiului de către om.

Blue Origin, compania lui Jeff Bezos, a lansat acțiuni în justiție împotriva agenției spațiale americane la începutul acestui an, în urma efortului eșuat de a construi un modul lunar pentru programul spațial Artemis, care își propune să readucă oamenii pe Lună în acest deceniu.

Misiunea lunară a fost inițial programată pentru 2024, dar această dată pare acum neverosimilă ca urmare a protestelor Blue Origin.

Acțiunea în justiție a început după ce SpaceX-ul lui Elon Musk a câștigat contractul lucrativ pentru dezvoltarea navei sale spațiale Starship, după ce NASA a lansat o cerere de oferte de la companiile spațiale pentru a construi un modul lunar.

- Advertisement -

Acest lucru a determinat Blue Origin să intenteze un proces de 50 de pagini la Biroul de Responsabilitate al Guvernului (GAO), acuzând NASA că „a schimbat termenul în ultimul moment”.

GAO a respins nemulțumirile, dar Blue Origin a depus o nouă contestație la Curtea Federală de Reclamații din SUA, acuzând NASA că ar fi adus prejudicii firmei lui Bezos. Disputa legală a dus la întârzieri în colaborarea dintre NASA și SpaceX, termenul 2024 fiind suspendat până la soluționarea acestuia, scrie TheIndependent.

Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume. Îi va trimite lui Jeff Bezos o statuie a cifrei 2 și o medalie de argint

Elon Musk a câștigat “cursa” pentru titlul de cel mai bogat om al Planetei. Miliardarul are de gând să-i trimită vechiului său rival, Jeff Bezos, o statuie a cifrei 2 și o medalie de argint.

Luni, 28 septembrie, antreprenorul Tesla și Space X a devenit cel mai bogat din lume și a treia persoană din istorie care valorează peste 200 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Musk a scris într-un e-mail pentru Forbes că intenționează să-i trimită lui Jeff Bezos un memento sub forma unei medalii de argint și a unei statui cu cifra 2: „Îi trimit lui Jeffrey B. o statuie gigantică a cifrei „2”, împreună cu o medalie de argint”, a scris Musk.

Primul care a ajuns la averea de 200 de miliarde de dolari a fost Jeff Bezos, în august 2020. Fondatorul Amazon a fost urmat de Bernard Arnault, proprietarul LVMH LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.

Sursa: dcnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x