Friday, March 29, 2024

DOCUMENT. CNSU a aprobat testele de salivă în școli

Must Read

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, sâmbătă, folosirea testelor de salivă în școli, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 83 privind includerea testelor rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă în categoria stocurilor de urgență medicală de strictă necesitate, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ și asigurarea fondurilor necesare achiziționării acestora din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Hotărârea CNSU AICI

Astfel, 70 de milioane de teste de salivă vor fi cumpărate și vor ajunge în școli.

- Advertisement -

Pentru a reveni la cursuri fizic, copiii trebuiau testați, dar aceste testări se făceau din banii părinților.

S-a ajuns la autorizarea testelor rapide de salivă după discuții între premier și reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului.

„Prim-ministrul a solicitat celeritate. E vorba de o achiziţie de nivel foarte mare, pentru că au rămas din cele 14 săptămâni de şcoală din semestrul I, care urmează să se încheie la finalul anului calendaristic, un număr de 11 săptămâni, (…) 3,2 milioane de beneficiari. Având în vedere că procesul de screening necesită posibilitatea de testare a tuturor, înseamnă circa 3,2 milioane de beneficiari în sistemul de educaţie, înmulţit cu doi, înseamnă 6,4 milioane de teste non-invazive necesare săptămânal şi, dacă vorbim de 11 săptămâni, rezultă 70 de milioane de teste non-invazive pe bază de salivă”, a explicat Cîmpeanu, luni, într-o conferinţă de presă.

Sursa:digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x