Tuesday, April 23, 2024

Elon Musk și Jeff Bezos pot salva imediat 42 milioane oameni de la a muri de foame / Apel disperat al ONU: „Avem un vaccin pentru acest lucru, se numește bani”

Must Read

Directorul Programului alimentar al ONU le-a cerut miliardarilor Elon Musk și Jeff Bezos să își doneze 0,36% din averile nete pentru a ajuta la salvarea a 42 de milioane de persoane din întreaga lume de înfometare, relatează Business Insider.

„Guvernele au rămas fără bani. Din acest motiv este nevoie ca miliardarii să facă acum un pas în față o singură dată. 6 miliarde de dolari pentru a ajuta 42 de milioane de persoane care vor muri dacă nu ajungem la ei”, a declarat David Beasley, directorul executiv al programului, într-un interviu acordat marți celor de la CNN.

„Nu este complicat. Nu le cer să facă asta în fiecare zi, în fiecare săptămână, în fiecare an”, a adăugat acesta.

Un raport al ONU publicat în luna mai a descoperit că cel puțin 155 de milioane de persoane s-au confruntat cu nesiguranță alimentară la nivel mondial.

- Advertisement -

Beasley afirmă că în acest moment 42 de milioane de oameni se află în cel mai sumbru scenariu de nesiguranță alimentară și că aceștia „bat la ușa înfometării”.

Oficialul ONU a relatat că criza alimentară este rezultatul „unei furtune perfecte de conflicte, schimbări climatice și COVID-19”.

„Avem un vaccin pentru acest lucru, se numește bani”

El a spus că averea lui Bezos, fondatorul Amazon, a crescut cu 64 de miliarde de dolari anul trecut și că îi cere doar 10% din acea sumă, nu din averea sa totală. Beasley a adăugat că averea miliardarului sud-african Elon Musk a crescut cu 6 miliarde de dolari într-o singură zi.

Averea totală a lui Musk este de 253 de miliarde de dolari, în timp ce cea a lui Bezos se ridică la 196,1 miliarde de dolari.

„Cei mai bogați 400 de miliardari din Statele Unite au avut o creștere netă a averii de 1,8 trilioane de dolari anul trecut. Le cer doar 0,36% din acea creștere”, a mai spus David Beasley.

„Lumea are probleme”, a subliniat acesta, oferindu-se să ducă orice miliardar într-o singură excursie pentru a le arăta ce se întâmplă.

„Avem un vaccin pentru acest lucru, se numește bani, hrană. Miliardarii trebuie să facă un pas înainte”, insistă oficialul ONU.

Programul alimentar al ONU a fost laureatul Premiului Nobel pentru Pace anul în 2020.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x