Tuesday, January 18, 2022

INSCOP | PSD a depășit 35%, AUR, scor dublu față de parlamentare. USR și PNL, în cădere liberă

Must Read

PSD a crescut în intenția de vot a românilor și a ajuns în septembrie la peste 35%. Pe aceeași linie se află și AUR, care înregistrează un scop aproape dublu față de cel de la alegerile parlamentare. În schimb, PNL și USR au pierdut masiv teren, după cum relevă cel mai recent sondaj INSCOP, realizat la comanda Strategic Thinking Group.

Sociologul Remus Ioan Stefureac a distribuit pe Facebook un grafic al intenției de vot în România, care indică faptul că în luna septembrie 2021 PSD (35,4%) a depășit cu mai mult de 10% PNL (21,9%).

PNL, scădere, PSD, creștere

PNL a pierdut 5% din intenția de vot a românilor, în doar trei luni, din iunie 2021, când se afla la 26,6% și până în septembrie

PSD a crescut cu aproximativ cinci procente.

AUR, scor dublu, USR, în cădere liberă

- Advertisement -

Potrivit sondajului INSCOP, AUR a avut un rezultat aproape dublu față de alegerile parlamentare. AUR e al treilea partid din România, cu o intenție de vot de 17,1%, adică peste USR, care a înregistrat în septembrie 9,8%.

Partidul lui Dacian Cioloș a scăzut cu 3% în perioada iunie-septembrie 2021.

Sondajul INSCOP indică intenția de vot a românilor înainte de a fi dezbătută și votată moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu, în data de 5 octombrie 2021.

„Constatăm însă că AUR şi-a dublat scorul faţă de alegerile de acum doar 9 luni. Este un ritm de creştere uriaş care pare încurajat în continuare de scenele din spaţiul politic. Datele sondajului de opinie la nivel naţional au fost culese în perioada 15 – 27 septembrie 2021. Datele au fost culese prin metodă CATi (interviuri telefonice), volumul eşantionului multistadial stratificat fiind de 1204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.8 %, la un grad de încredere de 95%”, a scris Remus Stefureac, miercuri, pe Facebook.

Sursa:gandul.info

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Sorin Ovidiu Vîntu aruncă bomba: criza energetică, indusă de Guvern! Adevărul despre pandemie şi Big Pharma + cacealmaua lui Putin VIDEO

Sorin Ovidiu Vîntu a abordat, luni, trei subiecte în tradiţionalul său live pe Facebook: criza energetică, pandemia şi situaţia...
- Advertisement -

More Articles Like This