Friday, March 29, 2024

Mastercard a luat decizia momentului! Orice bancă sau comerciant din reţeaua sa va putea oferi servicii cripto

Must Read
Orice bancă sau comerciant din reţeaua Mastercard va putea oferi servicii cripto. Acest lucru include, printre altele, portofele bitcoin, carduri de debit şi de credit cu recompense în criptomonede.

Mastercard a luat decizia momentului!

Mastercard va anunţa în curând că orice bancă sau comerciant din reţeaua sa va putea oferi servicii cripto, conform informațiilor transmise de cnbc.com.

Serviciile respective vor include portofele Bitcoin, carduri de debit şi de credit cu recompense în criptomonede şi care vor permite cheltuirea de active digitale şi programe de loialitate în care punctele de loialitate ale hotelurilor şi companiilor aeriene vor putea fi convertite în Bitcoin.

Cum este posibil?

Pentru a realiza această schimbare, Mastercard se asociază cu Bakkt, o firmă de criptomonede separată recent de Intercontinental Exchange, care va oferi servicii de custode pentru cei care se vor înscrie în program, au explicat directorii a două firme pentru sursa menționată.

„Vrem să oferim tuturor partenerilor noştri capacitatea de a adăuga mai uşor servicii cripto la orice fac ei. Partenerii noştri, fie ei bănci, fintech-uri sau comercianţi, pot oferi clienţilor lor posibilitatea de a cumpăra, vinde şi deţine criptomonede printr-o integrare cu platforma Baktt”, a declarat Sherri Haymond, vicepreşedinte executiv pentru parteneriate digitale la Mastercard.

- Advertisement -

O extindere semnificativă a utilizării Bitcoin

Anunţul respectiv ar putea duce la o extindere semnificativă a modului în care americanii obişnuiţi câştigă şi cheltuie bitcoin şi alte criptomonede. Potrivit companiei care gestionează una dintre reţelele globale de plăţi dominante, alături de Visa, există 2,8 miliarde de carduri Mastercard în uz.

Trebuie menționat că interesul pentru Bitcoin a rămas ridicat, atingând în această lună un preţ record peste 60.000 de dolari pe unitate. În acest context, autorităţile de reglementare din SUA au permis fondurilor de investiţii să ofere ETF-uri Bitcoin pentru prima dată în această lună, în timp ce marii investitori instituţionali precum gigantul de obligaţiuni Pimco au spus că iau în considerare tranzacţionarea cripto.

De asemenea, acest interes i-a determinat pe clienţii Mastercard să ceară ajutorul reţelei în furnizarea de servicii cripto, potrivit celor spuse de Sherri Haymond. Astfel, băncile pot păstra clienţii pe propriile platforme, în loc să vadă dolarii migrând către platformele de tranzacţionare cripto, a spus ea.

Totodată, acţiunile Bakkt, care a început să fie tranzacţionată public săptămâna trecută, au crescut cu peste 70% în urma informaţiei respective. Amintim că Mastercard şi Bakkt urmau să-şi anunţe parteneriatul luni seara, la conferinţa anuală Money20/20 din Las Vegas .

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x