Tuesday, May 30, 2023

Microsoft este pe punctul de a redeveni cea mai valoroasă companie din lume

Must Read

Microsoft este pe punctul de a redeveni cea mai valoroasă companie din lume dacă trendul de declin înregistrat de prețul acțiunilor Apple va continua vineri după deschiderea burselor din Statele Unite, relatează Reuters.

Vânzările Apple au încasat o lovitură de 6 miliarde de dolari în trimestrul 4 al anului din cauza problemelor globale cu lanțurile de aprovizionare ceea ce a dus la ratarea estimărilor făcute de analiști, potrivit CNBC.

Tim Cook, CEO-ul Apple, a afirmat că impactul acestor probleme ar putea fi resimțit și mai puternic în sezonul sărbătorilor de iarnă.

„Comparativ cu colegii săi din FAANG (n.r. acronim pentru giganții tech americani: Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google) care sunt mai puțin concentrați pe hardware, Apple este mult mai expusă față de perturbarea lanțurilor de aprovizionare”, afirmă Sophie Lund-Yates, analist financiar la compania britanică Hargreaves Lansdown.

- Advertisement -

Acțiunile Apple au scăzut cu 3,5% până la 147,30 de dolari în timpul tranzacțiilor de dinaintea deschiderii bursei vineri, compania cu sediul în California ajungând la o capitalizare de piață de 2,417 trilioane de dolari.

Capitalizarea de piață a companiei lui Bill Gates a ajuns la 2,437 trilioane de dolari după o creștere de 0,7% în aceeași perioadă, ceea ce înseamnă că va redeveni cea mai valoroasă companie din lume după deschiderea bursei, în absența unor evoluții neașteptate.

Prețul acțiunilor Microsoft a crescut cu peste 45% în 2021, în bună parte datorită creșterii cererii pentru produsele sale de stocare în cloud. Apple nu a putut ține pasul cu acest randament ridicat deși și prețul acțiunilor sale a crescut anul acesta, însă cu doar 15%.

Valoarea de piață a Apple a depășit-o pentru prima dată pe cea a Microsoft în 2010 în perioada în care iPhone-ul produs de compania fondată de Steve Jobs era cu ani de zile înaintea concurenței.

Cele două companii au făcut schimb de locuri în ultimii ani, cel mai recent Apple preluând prima poziție în clasamentul celor mai valoroase companii din lume la jumătatea anului trecut.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Record pentru Dedeman: în 2022, a avut cele mai mari cifre de afaceri şi profit din istoria companiei

Dedeman, compania deținută de frații Pavăl, a încheiat anul 2022 cu cel mai mare profit net, cea mai mare...
- Advertisement -

More Articles Like This