Wednesday, November 30, 2022

Ministrul Educaţiei avertizează asupra plăţii salariilor profesorilor: Pot apărea probleme în decembrie

Must Read
Plata salariilor pentru cadrele didactice din România ar putea fi pusă în pericol. Ministrul Educaţiei a explicat cine este de vină şi ce trebuie făcut, cât mai urgent, pentru ca aproape 300.000 de oameni să nu rămână fără bani fix înaintea Sărbătorilor de iarnă.

Problemă cu plata salariilor în România! Anunţul teribil a venit chiar de la Guvernul României.

Plata salariilor pentru cadrele didactice, în pericol?!

Mai precis, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat, marţi, că aproape 290.000 de profesori şi alte cadre din învăţământ ar putea suferi un şoc în ziua de salariu în luna decembrie.

Motivul invocat: trebuie să se facă neapărat o rectificare bugetară pentru Ministerul Educaţiei, pentru a se rezolva problema deficitului şi a nu fi nicio problemă cu plata salariilor.

Iar o astfel de rectificare bugetară nu poate fi făcută de un Guvern interimar, a indicat Cîmpeanu.

“Iată legătura cu politica. Ca să plăteşti salariile îţi trebuie (…) un Guvern stabil ”

- Advertisement -

“Avem execuţie de 50% pe primul semestru (la Ministerul Educaţiei – n.red.). Deci, am fost exact în grafic cât am planificat. Din păcate, avem o execuţie mai mare în cel de-al doilea semestru. Este o execuţie atât de bună, încât în luna decembrie, dacă nu vom avea o rectificare, vom avea o problemă cu plata salariilor.

Şi nu vom avea o rectificare dacă nu vom avea un Guvern capabil să dea o rectificare, adică nu interimar. Iată legătura cu politica. Ca să plăteşti salariile îţi trebuie rectificare bugetară, pe care o face doar un Guvern stabil”, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei pentru Prima TV.

La precedenta rectificare bugetară, în luna august a acestui an, bugetul Ministerul Educaţiei s-a majorat de la 28,48 miliarde de lei la 28,69 miliarde de lei, în urma unui rectificări pozitive de 210 milioane de lei.

Când recuperează elevii cele două săptămâni de vacanţă forţată? Sorin Cîmpeanu a dat toate detaliile

Tot marţi, ministrul Sorin Cîmpeanu cele două săptămâni de vacanţă suplimentară urmează să fie recuperate în luna ianuarie a anului viitor, cel mai probabil.

Este vorba despre perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, când autorităţile au decis ca elevii să stea acasă, în încercarea de diminuare a infectărilor cu COVID-19. Elevii de gimnaziu şi liceu vor merge la scoală între 3 şi 14 ianuarie 2022, iar cei din ciclul primar între 10 şi 14 ianuarie.

“Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru educatieprivata.ro.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Un bărbat concediat pentru că nu era “suficient de distractiv” la muncă şi-a câştigat în instanţă dreptul să fie plictisitor

Un bărbat concediat de o firmă de consultanță pentru că nu era "suficient de distractiv" la locul de muncă...
- Advertisement -

More Articles Like This