Tuesday, April 16, 2024

O bancă din România tocmai s-a vândut! Chiar acum s-a finalizat tranzacția

Must Read
Bursa de Valori București a trimis un raport al Băncii Transilvania în care este menționat faptul că, vineri, a fost finalizată tranzacția pentru achiziționarea unei alte bănci care activează pe teritoriul României. Semnarea acordului a fost anunțată încă din iunie 2021.

Banca Transilvania a înscris o nouă victorie! A achiziționat o cunoscută bancă din România

Banca Transilvania a finalizat vineri tranzacţia pentru achiziţionarea întregului pachet de acţiuni (100%) deţinut de grupul polonez Getin Holding Group în capitalul social al Idea Bank S.A, conform unui raport al BT remis Bursei de Valori Bucureşti.

În cadrul tranzacţiei, BT dobândeşte şi 100% din capitalul societăţilor din Grupul Idea Bank din România, respectiv Idea Leasing IFN SA şi Idea Broker de Asigurare SRL.

„Ne bucurăm să aducem în ecosistemul Băncii Transilvania, alături de capabilităţile BT, o nouă entitate, care are tehnologia în ADN. Suntem încrezători că prin ceea ce ne-am propus suntem deschizători de drumuri pe piaţa bancară din România, pentru clienţi tot mai orientaţi spre banking online. Mulţumim celor care au contribuit la reuşita acestei achiziţii – autorităţi, consultanţi, avocaţi şi echipa BT dedicată. De asemenea, mulţumim Grupului Getin Holding pentru încredere şi colaborare”, a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania.

Acordul de achiziție a fost semnat în iunie 2021

BT a anunţat semnarea acordului de achiziţie în iunie 2021, iar recent a primit aprobările necesare finalizării tranzacţiei din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei.

- Advertisement -

„Actuala Idea Bank va deveni un hub de digital banking, depăşind sfera băncilor tradiţionale. Toate cele trei entităţi cunoscute în prezent sub brandul Idea vor avea noi identităţi corporative. Impactul pozitiv în economie şi societate al achiziţiei Idea Bank este contribuţia la consolidarea industriei bancare şi repoziţionarea băncii ca platformă digitală, cu agendă ESG pe toate palierele”, se menţionează în raport.

Sursa citată subliniază că ecosistemul omni-channel al Băncii Transilvania integrează avantajele sucursalei tradiţionale cu bankingul online. 67% din totalul clienţilor – 2,3 milioane – sunt digitalizaţi, folosind în mod curent cel puţin una dintre soluţiile digitale ale băncii – aplicaţii, Internet Banking sau Mobile Banking.

Ce bănci a mai cumpărat Banca Transilvania

Idea Bank este a treia bancă achiziţionată de Banca Transilvania, după Bancpost (2018) şi Volksbank România (2015).

Consultanţii Băncii Transilvania în această tranzacţie au fost Barclays Bank Ireland PLC, Filip & Company, EY şi Linklaters.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi principalul finanţator al economiei. Cu o poveste începută în urmă cu aproape 30 de ani, are peste 18% cotă de piaţă, 3,4 milioane de clienţi, 3 linii de business, peste 9.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi. Este singurul brand bancar românesc din Brand Finance Banking 500 (2021).

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x