Tuesday, March 19, 2024

PayPal este interesată să cumpere rețeaua socială Pinterest, pentru 39 miliarde dolari, scrie Bloomberg

Must Read

PayPal Holdings Inc a purtat discuții cu cei de la Pinterest pentru o eventuală achiziție, spun surse citate de Bloomberg. Suma vehiculată pentru rețeaua socială cu aproape 500 de milioane de useri era de 39 miliarde dolari. Pinterest este o rețea socială pentru diverse hobby-uri, iar valoarea de piață a companiei a crescut de patru ori de la începutul pandemiei. Financial Times a scris că în 2020 Microsoft a purtat discuții pentru a cumpăra Pinterest.

Acțiunile Pinterest au crescut cu peste 10% după apariția informației.

PayPal a avut mult de câștigat de pe urma creșterii fulminante a shopping-ului online și dacă ar reuși să cumpere Pinterest ar intra în domeniul ”social commerce” care este foarte promițător.

Pinterest se descrie ca fiind ”un motor de descoperire vizuală care te ajută să găsești idei precum rețete, surse de inspirație pentru casă sau stil și multe altele”. În fluxul principal pot fi găsite Pin-uri, persoane și companii.

- Advertisement -

În martie 2020 Pinterest era evaluată la 9 miliarde dolari, iar în februarie 2021 a atins maximul de 54 miliarde dolari. Acum este la 39 mld.

Pinterest este din aprilie 2019 pe bursă, acțiunile erau atunci 19 dolari, în timp ce în prezent au ajuns să fie cotate la 61 dolari.

Pinterest are 478 milioane de useri care intră cel puțin o dată pe lună, numărul crescând cu 120 de milioane într-un an și jumătate.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x