Thursday, April 18, 2024

Peste 9 milioane euro daune COVID-19 plătite în pandemie în România – firmele de asigurări

Must Read
De la începutul pandemiei, în perioada martie 2020 – august 2021, companiile de asigurări au plătit ca urmare a efectelor îmbolnăvirii cu SARS-Cov 2, inclusiv a deceselor cauzate de acest virus, indemnizații de 9,37 milioane euro în baza polițelor de viață și de sănătate, a anunțat miercuri Uniunea Națională a Asigurătorilor (UNSAR). Astfel, peste 10.000 de familii au beneficiat în perioada pandemiei de protecția financiară oferită de o poliță de asigurare facultativă.

  • „Pandemia este, probabil, una dintre cele mai mari provocări ale lumii contemporane căreia trebuie să îi facem față. Chiar dacă, din păcate, multe familii sunt în continuare vulnerabile din punct de vedere financiar, deficitul de protecție existent poate fi diminuat cu ajutorul polițelor de asigurare”, a declarat Adrian Marin, președintele UNSAR.

În acest context, asigurările de viață și asigurările voluntare de sănătate sunt soluții accesibile pentru reducerea vulnerabilității familiilor și a dezechilibrelor sociale, acestea completând protecția oferită de sistemul public.

  • “Marea majoritate a companiilor de asigurări și-a adaptat activitatea în context pandemic, pentru a lărgi și adapta sfera de acoperiri și la riscurile generate de COVID-19”, a subliniat Alexandru Ciuncan, director general UNSAR.

Mai mult, deși de regulă unii asigurători excludeau din polițe riscurile cauzate de epidemii și pandemii, acum, pentru a veni în sprijinul clienților a căror stare de sănătate ar putea fi afectată de COVID-19, au decis să evalueze fiecare solicitare în parte sau să adapteze produsele pentru a face posibilă plata de îndemnizații pentru riscurile cauzate de COVID-19.

În primul semestru al acestui an, volumul primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurări de viață a crescut cu 24% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, în timp ce asigurările de sănătate s-au dezvoltat cu 8%, arată datele ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Sursa: hotnews.ro
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x